Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” la a VI-a ediție

Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, organizează cea de a VI-a ediție a Conferinței anuale Cooperarea dintre Parlament şi Societatea Civilă.

Evenimentul  se va desfășura la Chișinău, pe data de 7 aprilie 2015, începând cu ora 09:30, la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari 16).

La reuniune vor participa reprezentanți ai autorităților publice centrale, ambasadori, reprezentanți ai societății civile, experţi internaţionali. În deschiderea conferinței, vor adresa mesaje de salut participanților Președintele Parlamentului Andrian CANDU, Președintele Consiliului Național al ONG-urilor, Ecaterina MARDAROVICI, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

De asemenea,  potrivit agendei evenimentului, discuțiile se vor desfășura în cadrul  a două sesiuni de lucru. Prima sesiune va cuprinde  prezentarea rapoartelor privind evaluarea gradului de implementare a Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile 2012-2015 de către Cancelaria de stat și de către reprezentanții societății civile. Cea de a doua sesiune va fi consacrată tematicii „Parteneriate pentru o Societate Civilă durabilă în Republica Moldova”.

Conferința „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” este organizată în vederea implementării practicilor democraţiei participative, prevăzute în Concepţia de cooperare dintre Parlament şi Societatea Civilă, adoptată prin Hotărârea Parlamentului nr. 373-XVI din 29.12.2005.

Sursa: parlament.md

Alte surse: newsmoldova.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *