Colaborarea dintre Guvern și Societatea civilă în contextul agendei pentru o Guvernare Deschisă

Invitație la eveniment.

“Colaborarea dintre Guvern și Societatea civilă în contextul agendei pentru o Guvernare Deschisă”

Institutul pentru o Guvernare Deschisă în parteneriat cu Banca Mondială șiCentrul de Guvernare Electronică organizează în data de 29 Septembrie 2015, orele 16:30-18:30, ședință de lucru cu genericul “Colaborarea dintre Guvern și Societatea civilă în contextul agendei pentru o Guvernare Deschisă”.

Acest eveniment are loc cu o lună înaintea Summit-ului Global al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă din Mexic – http://ogpsummit.org/ – eveniment la care sunt așteptați reprezentanți ai guvernelor, societății civile din cele 65 țări membre ale Parteneriatului.

Republica Moldova face parte din Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă (Open Government Partnership – OGP) din 2011 http://www.opengovpartnership.org/country/moldova, și a implementat pînă la moment două planuri de acțiuni ca parte a acestei platforme.

Deoarece unul din principiile cheie ale Parteneriatului este colaborarea dintre Guvern și Societatea Civilă, evenimentul își propune să:

(I)  Analizeze modalități de colaborare pe viitor dintre Guvern și Societatea Civilă – de la co-creare/co-design a planului de acțiuni pentru o Guvernare Deschisă, la implementare, monitorizare și evaluare;

(II) Discute despre platforme de colaborare și practici de succes înregistrate la nivel de țări membre ale Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă și practici aplicabile în contextul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului vor participa reprezentanți ai societății civile, Guvernului, parteneri de dezvoltare.

La eveniment vor participa și reprezentanți ai Băncii Mondiale de la Washington, care se vor afla în misiune de lucru în Republica Moldova în contextul definitivării conceptului pentru un proiect de viitor ce ține de consolidarea managementului sectorului public.

Agenda preliminară include următoarele aspecte:

Durată/ora Detalii
16:30-17:00 Prezentarea participanților, scopului evenimentului.Scurte date despre Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă și modalități de colaborare dintre Guverne și Societate Civilă la nivel de Parteneriat –Veronica Crețu, Președinte, Institutul pentru o Guvernare Deschisă. Membră a comitetului director al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă.
17:00 – 17:30 Colaborarea dintre Guvern și Societate Civilă pe dimensiunea Planurilor 1 &2 de Acțiuni pentru o Guvernare Deschisă – reflecții, lecții învățate,  Ion Gumene, Consilier Principal de Stat al Primului Ministru și Livia Țurcanu, Consultant Platforme și Produse, Centrul de Guvernare Electronică Întrebări/Răspunsuri
17:30 – 18:00 Mecanismul Independent de Raportare (IRM) și rezultatele colaborării dintre Guvern și Societate Civilă în contextul Planului 2 de Acțiuni pentru o Guvernare Deschisă prin prisma expertului independent  – Gheorghe Caraseni, evaluator indepedent IRM și Livia Țurcanu, Consultant Platforme și Produse, Centrul de Guvernare Electronică.Întrebări/Răspunsuri
18:00 – 18:30 Discuții, reflecții pe marginea celor discutate și identificarea unor modalități eficiente de colaborare dintre Guvern și Societatea Civilă pe dimensiunea Guvernare Deschisă pentru anii 2015-2017.

Pe lîngă faptul că rezultatele discuțiilor vor servi drept bază pentru planificarea acțiunilor de viitor, ele vor fi, de-asemenea,  împărtășite cu moderatorii sesiunilor dedicate subiectului colaborare dintre Guvern și Societate Civilă din cadrul Summit-ului din Mexic.   Astfel, contribuind și la schimbul de practici, provocări, soluții în cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă.

Așa cum numărul de locuri la eveniment este limitat, cei interesați de eveniment sunt încurajați să completeze un scurt formular de participare pînă la data de 25 Septembrie 2015 care poate fi accesat aici:https://docs.google.com/forms/d/1_Rckcg7SXGeOdtx90k4VjvoZhHz-uA7beKzZulm-y20/viewform

În cazul în care aveți întrebări, nu ezitați să contactați Veronica Crețu, la veronicacretu@gmail.com

Evenimentul va avea loc în sediul Băncii Mondiale de la Chișinău, din strada Pușkin 20/1.

Vă mulțumim pentru implicare!

Sursa: opengoverment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *