Coaliția Voluntariat și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova felicită societatea civilă cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului

Coaliția Voluntariat și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova felicită societatea civilă, precum și toate persoanele implicate în activități de voluntariat, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, sărbătorită la 5 decembrie.

În legătură cu acest eveniment, astăzi, în oficiul Consiliului Național al Tineretului din Moldova (CNTM) – membru fondator al coaliției – a fost organizată o masă rotundă cu genericul „Dă valoare voluntariatului!”, cu participarea viceministrului Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu, a secretarului Coaliției Voluntariat din Moldova, Nicolae Procopie, a secretarului general CNTM, Alex Petrov, și a unui grup de voluntari.

Principalul subiect discutat în cadrul ședinței au fost valorile pe care le implică termenul „voluntar”. Participanții au menționat importanța promovării ideii de voluntariat și a activităților legate de acest concept într-un context pașnic, pozitiv și orientat în totalitate spre binele public, fără a include acțiunile ce presupun încălcarea drepturilor omului.

O altă idee discutată ține de metodele de încurajare a tinerilor să se implice mai activ în activități de voluntariat, atât la nivel național, cât și internațional. În acest moment, conform rezultatelor raportului cu privire la implementarea programului european de voluntariat „Tineri în Acțiune”, Republica Moldova se află pe unul dintre ultimele locuri la capitolul implicare a tinerilor.

Ziua Internațională a Voluntariatului a fost proclamată de Organizația Națiunilor Unite la 5 decembrie 1985. În fiecare an, această zi oferă voluntarilor și organizațiilor de voluntari ocazia de a-și face publice activitățile ce contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

În acest context, pe 7 decembrie, la Chișinău, în incinta teatrului „Eugen Ionesco”, se va desfășura Festivalul Voluntarilor, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați cei mai activi voluntari și organizații de voluntari din Moldova. Accesul la eveniment este gratuit.

Sursa: http://www.cntm.md/en/808-coali%C8%9Bia-voluntariat-%C8%99i-ministerul-tineretului-%C8%99i-sportului-al-republicii-moldova-felicit%C4%83-societatea-civil%C4%83-cu-ocazia-zilei-interna%C8%9Bionale-a-voluntariatului.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *