Clubul de Expertiză în Domeniul Voluntariatului

Asociația Obștească „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV), Secretariatul Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat a desfășurat astăzi, 14 septembrie, Clubul de Expertiză în Domeniul Voluntariat, scopul acestuia fiind de a colecta idei și recomandări în vederea îmbunătățirii promovării voluntariatului la nivel național.

La atelier au participat experți din domeniul aplicării politicilor de voluntariat, care au relatat despre modalitățile de promovare a voluntariatului, aducând exemple relevante, și venind astfel cu recomandări de promovare a evenimentelor naționale de voluntariat.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre modalitățile de implicare în activități de voluntariat, cum sunt organizate evenimentele naționale de voluntariat în Republica Moldova, care este specificul Săptămânii Naționale a Voluntariatului și ce fel de activități de voluntariat pot fi desfășurate la nivel național.

În debutul acestuia au fost expuse exemple de evenimente naționale de voluntariat, care vor servi ca punct de reper pentru activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2017 „Hai în gașca voluntarilor!”, ediția a XI-a.

Menționăm că, proiectul este implementat în cadrul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret, din resursele Guvernului Republicii Moldova.

Sursa: www.mts.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *