CJI organizează cursuri despre social media și securitate online

Organizaţia Transitions Online (TOL) și Centrul pentru Jurnalism Independent invită activiștii din ONG-uri să participe la cursuri online axate pe subiectele „Social media pentru schimbare socială” și „Securitate online”, care se vor desfășura în perioada 15-24 octombrie. În cadrul acestor cursuri, desfășurate în direct pe renumita platformă de e-learning TechChange, participanţii vor învăța despre:

Social media pentru schimbare socială

  • Beneficii sporite în urma utilizării eficiente a social media în activitate;
  • Diversitatea de metode și instrumente disponibile;
  • Alegerea unei strategii de lucru cu social media – care este cea mai potrivită pentru scopurile de comunicare și organizare/participare în diverse campanii.

Securitatea online

  • Riscurile cele mai comune;
  • Instrumente de protecție personală;
  • Bazele cenzurii și eludării.

Cursurile vor fi predate în limba engleză de către Jaroslav Valůch și Emin Huseynzade, experți reumiți în domeniile social media și securitate online. Fiecare curs va fi împărțit în patru sesiuni a câte o oră, care se vor desfășura pe parcursul a două săptămâni. Acestea se vor îmbina cu participarea la un forum bazat pe colaborare și efectuarea temelor pentru acasă între sesiuni. În plus, lectorii cursurilor vor aborda teme specifice activității sau țării pe care o reprezintă cursanții.

Dacă sunteți activist dedicat schimbărilor sociale, un profesionist al unei ONG sau un voluntar local, aceste cursuri vă vor ajuta să îmbunătăți eficiența muncii dumneavoastră. Dacă sunteţi interesat, vă rugăm să expediați CV-ul în limba engleză și o scrisoare de intenție în care explicați de ce aveţi nevoie de această instruire la adresa igrejdeanuATijcDOTmd * până în 30 septembrie 2013. În scrisoarea de intenție vă rugăm să specificați dacă solicitați participarea la ambele cursuri sau doar la unul.

Cursurile se desfășoară ca parte a proiectelor Capturing Capacity Building și Connecting the Dots ale organizației Transitions, implementate împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent și alte nouă organizații partenere din Europa Centrală și de Est și Statele Unite ale Americii, cu suportul financiar al organizației National Endowment for Democracy (NED) și Fondului Națiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

Sursa: www.media-azi.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *