Cei mai activi voluntari din Moldova au fost premiaţi în cadrul galei Festivalului Voluntarilor

Peste 30 de voluntari şi asociaţii din ţară, care s-au implicat activi în acest an în viaţa publică, au fost premiaţi în cadrul galei Festivalului Voluntarilor. Toţi cei care au dat dovadă de spirit civic au fost nominalizaţi în cadrul a zece categorii. 

Andrei Bordian, de 24 de ani, este din raionul Rezina. El a reuşit să formeze un grup de voluntari care să-i ajute pe bătrânii din localitate. Tinerii s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

„Prima activitate a fost la Moş Grigore din satul Saharna. Am cosit buruianul, l-am ajutat la recoltarea cartofilor şi i-am promis că îi vom schimba acoperişul de pe un acaret din gospodărie. Voluntarii singuri au venit în echipa noastră. Îmi scriu pe internet sau mă telefonează şi spun „vreau şi eu în echipa ta””, a afirmat voluntarul Andrei Bordian.

Alţi premianţi susţin că activitatea de voluntariat contează foarte mult în momentul angajării.

„Un tânăr care se implică într-o asociaţie şi are un carnet de voluntar cu ore anumite de activitate asta este benefic atunci când îşi caută un job”, a afirmat preşedintele Asociaţiei „Nufărul”, Rezina, Liuba Stavinschi.

Ministrul Tineretului a declarat că voluntariatul ar trebui promovat mai intens în mediul rural.

„Fiecare instituţie, administraţia publică locală, ONG-uri, administraţia publică centrală, de ce nu, mediul de afaceri, dacă se vor acredita şi vor crea platforme pentru voluntari, sunt sigur că noi vom avea o generaţie mult mai pragmatică, mult mai responsabilă şi mult mai pregătită din punct de vedere profesionist”, a comunicat ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Prezent la eveniment, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu le-a înmânat diplome şi premii băneşti din partea legislativului.

„Parlamentul să fie o instituţie gazdă a voluntariatului. Voluntarii să fie cei care îşi regăsesc activităţile în Parlament, ajutând echipa care pregăteşte, de exemplu, şedinţele plenare”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Gala Festivalului Voluntarilor a ajuns la cea de-a 14-a ediţie.

Sursa: www.publika.md
Sursa imagine: www.diez.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *