Ce crede Filat despre sistarea transmiterii online a şedinţelor Guvernului

Fostul prim-ministru Vlad Filat vede cu ochi buni decizia Guvernului de a suspenda transmisiunea online a şedinţelor Cabinetului de Miniştri. Asta deși, pe când era la șefia Executivului a renunțat la această măsură nepopulară, după valul de critici din partea societății civile, relatează UNIMEDIA.

Liderul Partidului Liberal Democrat a precizat că decizia de a face deschise şedinţele Guvernului a fost luată în 2009, când în societate era o sete de informare, dar acum această necesitate a societăţii este pe deplin satisfăcută.
Politicianul susţine că o dezbatere serioasă într-o guvernare de coaliţie trebuie să ofere un anumit confort de discreţie. „În 2009, aveam o sete de informare, acum lucrurile au revenit la normal, există comunicare, transparenţă decizională este suficientă. În anul 2009 şi şedinţele Parlamentului erau închise, nu se cunoştea ce decizii se lua şi cum se luau, atunci am luat decizia de a transmite aceste şedinţe online. Să ne amintim câtă mass-media era şi care era ponderea instituţiilor mass-media din afara media holdingulului subordonat guvernării comuniste. Cred că în perioada actuală avem instrumentele necesare pentru a asigura transparenţa decizională, posibilitatea de a solicita informaţie suplimentară”, a menționat Filat citat de IPN.

Intenția de a interzice transmisiunile online ale ședințelor Cabinetului de Miniștri a fost discutată în cadrul unei ședințe a Consiliului Național pentru Participare. Reprezentanții societății civile s-au opus acestei inițiative, pentru că ar reduce din transparența decizională.

Sursa: UNIMEDIA 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *