Campanie Națională ”16 de acțiuni împotriva violenței în bază de gen”

Evenimentul de lansare al Campaniei Naționale ”16 de acțiuni împotriva violenței în bază de gen” va avea loc la 25 noiembrie 2015, ora 18:00, în holul Centrului Comercial Malldova, eveniment organizat de Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie” și formația Brio Sonores, în parteneriat cu Centrul comercial Shopping Molldova.

Coaliția Națională și-a propus să organizeze mai multe evenimente, inclusiv un Flash Mob organizat în parteneriat cu formația Brios Sonores. În cadrul Flash Mobului, soliștii formației vor prezenta un program muzical și vor transmite mesajele cheie publicului prezent. La eveniment vor participa comunitatea donatorilor și partenerii de dezvoltare, autoritățile de stat, membrii societății civile, care și-au exprimat anterior disponibilitatea de a susține efortuile societășii civile în doemniul prevenirii și combaterea violenței în familie și față de femei.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2015, în Republica Moldova se va desfăşura campania „16 zile de acţiuni împotriva violenţei în baza de gen”. Campania „16 zile” demarează la data de 25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, şi se încheie la data de 10 decembrie, Ziua internaţională a drepturilor omului.Această campanie face parte din o serie de activităţi de sensibilizare a opiniei publice cu privire la această problemă și are drept scop de a sensibiliza opinia publică referitor la violența față de femei care este un fenomen în creștere. Potrivit datelor statistice, fiecare a 4-a femeie din RM a suferit de o formă a violenței pe parcursul vieții.

Scopul evenimentului:

  • Sensibilizarea publicului larg referitor la escaladarea fenomenului de violență în familie și față de femei;
  • Cultivarea principilui ZERO TOLERANŢĂ faţă de fenomenul violenţei în familie;
  • Diseminarea informației privind drepturle femeilor, victime ale violenței în familie și încurajarea acestora de a se adresa organelor competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *