Atenţie! Termenii de Referinţă au fost actualizaţi: Fundația Est-Europeană anunță lansarea Programului de susținere a organizațiilor umbrele și rețelelor de organizații ale societății civile

Atenţie!

Pentru acest program de granturi au fost modificaţi Termenii de Referinţă. Rugăm sa accesaţi versiunea actualizată din text.

Scopul programului de granturi

Programul are drept scop susținerea rețelelor de organizații ale societății civile și organizații umbrele în eforturile de monitorizare a proceselor majore de reformare în domenii precum justiție, bună guvernare, educație, sectorul social și dezvoltarea societății civile. Granturile acordate prin intermediul acestui program intenționează să sporească participarea și calitatea intervenției principalelor rețele de ONG-uri in procesul de formare a politicilor publice, începând cu formularea acestora și până la implementare și monitorizare.

Aici puteţi accesa Termenii de ReferinţăFormularul de aplicare al Fundaţiei şi Modelul de buget.


Activități eligibile

Programul de susținere a rețelelor de organizații ale societății civile și organizații umbrelă nu va finanța proiecte depuse în numele unei singure organizații. Organizațiile solicitante vor propune un plan de acțiuni pentru dezvoltarea rețelei (sau a organizației umbrelă), incluzând activități pentru întreaga perioadă de implementare a proiectului. Aceste acțiuni vor avea ca scop consolidarea capacităților rețelei de a a-și realiza misiunea, de a influența procesele de politici publice, sau de a promova îmbunătățiri în procesele de guvernare. Va fi acordată o atenție sporită dezvoltării și consolidării secretariatului rețelelor formale sau informale selectate pentru finanțare.

Vor fi susținute în mod prioritar rețelele formale și informale care prin activitățile lor contribuie la creșterea eficienței intervențiilor în sectoare cheie de dezvoltare a Republicii Moldova, inclusiv care contribuie la dezvoltarea societății civile.


Bugetul

Suma totală disponibilă pentru acest program de granturi este de 160 000 USD. Suma maximă a granturilor oferite de Fundaţie nu va depăși 40 000 USD. Perioada de acordare a grantului este de maxim 24 luni, începând cu septembrie 2013.
Adresa, informaţia de contact şi depunerea propunerilor:

Întrebările aferente acestui concurs se acceptă la info@eef.md (cu moldovaeef@gmail.com in copie), cu subiectul ”Întrebare concurs de granturi pentru coaliții de ong-uri și organizații umbrele” până la data de 10 august, 2013.
Propunerile de proiect, cu subiectul „Concurs de granturi pentru coaliții de ong-uri și organizații umbrele” trebuie transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md (cu moldovaeef@gmail.com in copie).
Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 15 august, 2013, ora 23:59.
Atenţie! Propunerile depuse nu vor fi returnate. Propunerile incomplete nu vor fi evaluate.

Sursa: eef.md 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *