ATENTAT LA NISA. 84 de persoane au murit, iar alte 50 se „zbat între viaţă şi moarte”

Franţa este din nou însângerată de un atac oribil, produs de Ziua Naţională. Un şofer de origine tunisiană a intrat joi seara cu un camion frigorific în mulţimea adunată la Nisa pentru sărbătoarea naţională de 14 iulie.

Asasinul a secerat şi ucis 84 de adulţi şi copii şi a rănit grav peste două sute. Dintre aceştia, 50 se zbat „între viaţă şi moarte”, după cum a declarat preşedintele Francois Hollande.

Şi doi români au fost răniţi în acest carnagiu, iar alţii au fost aproape să fie striviţi. Ucigaşul a reuşit să-i păcălească pe poliţişti şi a intrat cu camionul pe „Promenade des Anglais”, o zona pietonală renumită, unde se aflau la acea ora mii de oameni. Este al treilea atac terorist major care îndoliază Franţa în ultimile 18 luni.

Autorul macelului a fost identificat drept Mohamed Buhlel, un francez de origine tunisiană de 31 de ani, şofer profesionist. Avea cazier pentru furturi mărunte şi violenţă domestică, dar nu era în vizorul serviciilor de securitate. Închiriase camionul cu două zile înainte de atac şi îl lăsase parcat timp de 9 ore pe stradă unde, mai tîrziu, a comis macelul. Le-a spus poliţiştilor că livra ingheţată, iar aceştia l-au lăsat în pace.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *