Atelier de lucru privind promovarea bunelor practici în domeniul Polițienesc

În urma vizitei de studiu a unei delegații a IGP la Poliția Națională din Suedia, la data de 23 noiembrie 2016, a fost desfășurat un atelier de lucru, în cadrul căruia a avut loc o prezentare generală a rezultatelor vizitei de studiu și a aspectelor privind perspectiva implementării conceptului de activitate polițienească comunitară.

La atelier au participat atît angajați  ai Inspectoratului General al Poliției, șefii inspectoratelor de poliție, secțiilor securitate publică, management operational, investigații infarcțiuni dar și șefii sectoarelor de poliție pilotate (IP Biucani al DP a municipiului Chișinău, DP a UTA Găgăuzia, IP Anenii Noi, IP Sîngerei și IP Cahul), subdiviziuni care fac obiectul proiectului pilot.

Ședința a fost prezidată de șeful IGP, Alexandru Pînzari și reprezentanții Ambasadelor SUA și Suediei în Republica Moldova.

Scopul atelierului îl constituie analiza aspectelor privind vizita delegației IGP în Suedia cu privire la implementarea conceptului de poliție comunitară în 4 raioane ale republicii.

În cadrul ședinței, au fost prezentate metodologiile moderne de activitate a  poliției dar și proiectul cu privire la asistența externă, care vor acorda suport financiar în implementarea conceptului.

Șeful IGP a remarcat că comunicarea cu cetățenii și apropierea de nevoile acestora sunt deosebit de importante în implementarea conceptului.

Menționăm că, conceptul de poliție comunitară constă în prestarea serviciilor de calitate, sporirea activității proactive, dezvoltarea dialogului de cooperare  cu societatea și implementarea tuturor reprezentanților societății civile în soluționarea problemelor privind ordinea și securitatea publică. Activitatea poliției comunitare prevede soluționarea problemelor de criminalitate, dezordine și securitate publică, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

De remarcat că, conceptul de activitate al poliției comunitare este un obiectiv al Strategiei de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020 iar siguranța comunitară poate fi asigurată prin consolidarea unei Poliții profesioniste în parteneriat cu societatea civilă.  

Sursa: www. igp.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *