Atelier de coordonare a eforturilor a societății civile pentru Egalitatea de Gen

Sinergii ale constituenților egalității de gen în elaborarea unui plan comun de acțiuni.

Platforma pentru Egalitate de Gen  cu suportul Fundației Est-Europene a organizat  ”Atelierul de coordonare a eforturilor societății civile pentru egalitatea de gen”.Atelierul s-a desfășurat pe trei module, având subiecte: contextul de activitate a Platformei pentru Egalitatea de Gen, actorii relevanți care activează în domeniul  egalității de gen; sinergii cu familia ONU pentru promovarea egalității de gen și abilitatea femeilorplanului comun de advocacy pentru Septembrie-Decembrie 2015.

În cadrul atelierului s-au prezentat actorilor relevanți care activează în domeniul egalității de gen (societatea civilă, structuri  guvernamentale, sindicate, patronate) și posibilități de conjugarea eforturilor pentru în domeniul egalității de gen.

La modul II reprezentanții Platformei pentru Egalitate de Gen și alte entități ale societății civile interesate de subiectul șanse egale au avut o discuție cu Excelența Sa Dafina Gercheva, Rezidentul Coordonator ONU în Moldova și Dna Ulziisuren Jamsran, Reprezentanta de ţară UN Women Moldova despre:

(I) Conjugarea eforturilor pentru aprobarea proiectului de lege privind cota de gen; durabilitatea Platformei pentru Egalitate de Gen și alte proiecte ale societății civile.

(II) Sinergia eforturilor din cadrul proiectelor ”Women in Politics in Moldova” (UN Women), ”Democracy Programme/Parliament” (UNDP) și Platforma pentru Egalitate de Gen.

(IV) Convergența punctelor de intersecție a ”Notei Informative din partea Partenerilor de dezvoltare ai Moldovei” (The Briefing Book 2015) și a ”Agendei Egalității de Gen, propuneri pentru programul de guvernare în domeniul egalității de gen pentru 2014-2018” (elaborată de societatea civilă).

(V) Suportul agențiilor ONU pentru reprezentanții/reprezentantele societății civile de a participa la evenimente internaționale, burse de studii în domeniul egalității de gen și alte oportunități similare.

”Atelierul de coordonarea a eforturilor societății civile pentru egalitatea de gen” a avut ca finalitate elaborarea unui plan comun de activități în promovarea egalității de gen pentru ultimul trimestrul al acestui an.

Evenimentul a fost organizat de Platforma pentru Egalitate de Gen cu suportul  Fundaţiei Est-Europene, în cadrul Proiectului „Femeile în politică”, implementat în parteneriat cu UN Women, PNUD Moldova şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea Guvernului Suediei.  Programul are ca scop susținerea participării sporite a femeilor în politică și în procesul de luare a deciziilor printr-un mediu adecvat pentru participarea lor semnificativă și prin sporirea capacităților femeilor până la, în timpul și după alegerile parlamentare și cele locale.

Proces-verbal al Atelierului de coordonare a eforturilor a societății civile pentru egalitate de gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *