Anunţ privind Atelierele de consultare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Cancelaria de Stat, în parteneriat cu ONU Moldova şi Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP, anunţă organizarea Atelierelor de consultare a Obiectivelor din Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030 în scopul sporirii nivelului de informare şi înţelegere privind implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în rândul instituţiilor publice şi a societăţii civile, precum şi identificării ţintelor relevante şi prioritare pentru Republica Moldova.

În contextul angajamentelor asumate privind implementarea Obiectivelor din Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030 şi a Hotărârii Guvernului nr.912 din 25 iulie 2016 cu privire la instituirea Consiliului Naţional de Coordonare pentru Dezvoltare Durabilă, urmează să fie demarat procesul de adaptare la nivel naţional, integrare şi implementare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Procesul prevede un exerciţiu amplu de consultare cu decidenţii de politici şi societatea civilă privind identificarea ODD-urilor relevante pentru Republica Moldova şi ajustarea cadrului de politici, instituţional şi statistic în vederea realizării cu succes a Agendei 2030.

În vederea facilitării unor consultări inclusive şi eficiente, urmează să fie instituite patru grupuri de lucru, conform tipurilor fiecărui ODD (1.Economic, 2.Social, 3.Guvernanţă şi Drepturile Omului, şi 4.Mediu), compuse din reprezentanţii ministerelor responsabile de domeniile respective, precum şi ai societăţii civile, care vor participa la activităţile ce ţin de localizarea ODD-urilor şi a definirii ţintelor specifice.

Prima rundă a Atelierelor de consultare  vor avea loc pe 10, 11 şi 17 august 2016, în incinta Casei Guvernului, sala de şedinţe et.1, intrare din str. Pişkin (agendele atelierelor sunt anexate).

Pentru informații adiționale rugăm să contactați: Rodica Zadnipru +373 22 250 334 (rodica.zadnipru@gov.md)

Agenda_Atelier de consultare_Grupul economic 10 august 2016

Agenda_Atelier de consultare_Grupul social 10 august 2016

Agenda_Atelier de consultare_Grupul Guvernanță 11 august 2016

Agenda_Atelier de consultare_Mediu 17 august 2016

Sursa: www.cancelaria.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *