Anunț de participare în Forumul Tinerilor Minorităţilor Naționale, Etnice, Religioase şi Lingvistice

Oficiul Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului din Moldova și  Grupul Tinerilor pentru Solidaritate Interetnică invită tinerii din diferite grupuri naționale, etnice, religioase și lingvistice să participe la Forumul Tinerilor Minorităţilor Naționale, Etnice, Religioase şi Lingvistice. Evenimentul va avea loc pe data de 21 februarie 2017, începînd cu ora 09.00, la Summit-Events (str. Tighina 49/3, Chișinău, Moldova). Agenda preliminară a evenimentului se anexează.

Forumul este dedicat Zilei Internaționale a Limbii Materne și va constitui o platformă de comunicare și interacțiune dintre reprezentanți ai grupurilor minoritare din Republica Moldova, reprezentanți ai statului și ai societății civile, parteneri de dezvoltare. În cadrul evenimentului se vor aborda două aspecte majore: (i) participarea publică și politică a tinerilor din grupurile minoritare, (ii) accesul acestora la educație de calitate. În finalul evenimentului va fi adoptată o rezoluție cu recomandări adresate reprezentanților statului. Limbile de lucru vor fi: română, rusă și engleză.

CINE poate participa?

Tinerii din diferite grupuri naționale, etnice, religioase și lingvistice, reprezentanți ai societății civile[1] și toți cei care manifestă interes față de domeniul drepturilor minorităților[2]. Participanții vor avea posibilitatea să facă comentarii și/să adreseze întrebări către vorbitori, cu referire la  subiectele puse în discuție.

CUM?

Pentru a participa la forum vă rugăm să completați formularul atașat, până la data de 10 februarie 2017, și să îl expediați la adresa de e-mail:  minority-fellow-moldova@ohchr.org.

Pentru mai multe informații, nu ezitați să contactați persoana responsabilă de eveniment: Marina Șupac, la numărul de telefon: 068 222 757.

Sursa: www.civic.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *