A fost constituit grupul lucru dintre Parlament și societatea civilă pentru consolidarea cooperării în cadrul procesului decizional

Prima ședință a Grupului de lucru pentru analiza propunerilor societății civile în vederea modificării legislației referitoare la transparența în procesul decizional a avut loc pe data de 26 octombrie 2016.

Parlamentul și societatea civilă își unesc eforturile pentru a modifica legislația respectivă, ca urmare a propunerilor formulate în cadrul Conferinței anuale ”Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, desfășurată în iulie 2016.

Grupul de lucru, creat prin Dispoziția Președintelui Parlamentului din 30 septembrie 2016, este compus din reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare, ai societății civile, ai Ministerului Justiției și Secretariatului Parlamentului. Membrii grupului de lucru urmează să cumuleze toate propunerile venite din partea societății civile, a deputaților, a Guvernului și să elaboreze, în baza lor, propuneri legislative.

Tradițional, partener în organizarea Conferinței anuale ”Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” este Consiliul național al ONG-urilor din Republica Moldova, ce a desemnat, la solicitarea Parlamentului, cei mai activi membri cu profil juridic. În același timp, Parlamentul invită și celelalte asociații obștești/ ONG-uri să se implice în vederea elaborării unui set de proiecte de legi pentru a îmbunătăți transparența decizională.

Propunerile sînt așteptate pînă pe data 15 noiembrie 2016, pe adresa de email a Direcției informațional-analitice a Parlamentului – dia@parlament.md.

Propunerile cumulate, structurate de Grupul de lucru, vor fi supuse dezbaterilor publicului larg, atît pe platformă parlamentară, cît și prin intermediul platformelor sectorului neguvernamental.

PS. Ca urmare a concluziilor Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament şi Societatea Civilă”, din 4-5 iulie 2016, Președintele Parlamentului a solicitat Consiliului Naționl al ONG-urilor din Moldova să delege 3-4 persoane pentru a participa la acest grup de lucru. Documentul poate fi accesat AICI.

Puteți viziona în întregime ședința grupului de lucru AICI.

Sursa: www.moldpres.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *