200 de copii din Ruseştii Noi au învăţat cum îşi pot schimba viaţa spre bine.

În data de 15 Septembrie 200 de copii din satul Ruseștii Noi au învățat prin activități distractive despre stilul sănătos de viață și despre cum pot schimba viața lor spre bine.  Activitatea a fost organizată cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova, în cadrul proiectului “Dezvoltarea spiritului comunitar în regiuni prin implicarea tinerilor în activități de voluntariat” și desfășurată de către echipa de voluntari TDV.

Proiectul a fost conceput în cadrul programului de caritate al Asociației TDV ‘’Adoptă un sat” care are drept scop a abilita familiile cu venituri reduse de a-și crește copii acasa.

Pe parcursul lunii august voluntarii au fost instruiți cu privire la igiena personală, daunele alcoolului și tutunului, tuberculoza, HIV/SIDA și valoarea vieții. Cu susținerea experților implicate echipa de voluntari TDV a conceput în cadrul grupurilor de lucru  proiecte de activități creative pentru copii, adolescenți și părinții acestora. Scopul acestor activități este de a instrui copii, tinerii și părinții, de a crea buna dispoziție și de a dezvolta spiritual de comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *