20 pentru 2%

20 de bloggeri s-au angajat, în acest week-end, să promoveze în Republica Moldova aşa numita „Legea 2%”. Anume această idee a câştigat într-un concurs de like-uri organizat la festivalul „Cuptorul blogosferic”.
Legea respectivă presupune că orice contribuabil poate să decidă încotro să direcţioneze doua procente din impozitul pe care-l plăteşte statului. Printr-un formular special completat la fisc, contribuabilul poate să aloce 2% către un ONG de mediu, de exemplu sau către o organizaţie ce militează pentru drepturile animalelor, etc.
Bloggerii Nicolae ApostuAna Gorea şi Natalia Munteanu au primit un grant de 5000 de lei de la Fundaţia Edelweiss pentru a implementa mai cu spor ideea.
Teoretic, toţi bloggerii care au participat la cuptor s-au angajat să dea o mână de ajutor la transpunerea în viaţă a legii. Urmează să vedem dacă suntem în stare să ne asociem pentru a promova asocierea şi în alte domenii. Cum ar spune d´Artagnan: toţi pentru o idee, o idee pentru toţi!
„Cuptorul Blogosferic” s-a desfăşurat pentru a doua oară la Orheiul Vechi. Cei 20 de participanţi au avut parte de o degustaţie inedită de vinuri, organizată de Ghilda Producătorilor de Vinuri și Asociației de Somellier din Moldova. Eu, de exemplu, am aflat că nu există vinuri rele, ci vinuri pe potriva gustului. Iar paharul pentru şampanie este conceput anume aşa că să arate strălucitor când este dus la buzele unei femei.

Sursa: http://cibotaru.md/20-pentru-2/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *