Women in ICT 2015. Profesionistele din domeniul IT au fost premiate

Pe 27 octombrie profesionistele IT și tinerele ce-și doresc o carieră în domeniul Tehnologiei Informației au participat la cea de-a doua ediție a evenimentului „Women in ICT”. Evenimentul a întrunit peste 120 de participanți.

Women in ICT” și-a propus propune să schimbe percepția asupra rolului femeilor în cadrul sectorului TIC și să consolideze comunitatea locală a profesionistelor IT prin transfer de experiență, comunicare și socializare.

Evenimentul a fost dedicat profesionistelor IT și tinerelor care studiază specialități IT sau intenționează să o facă în viitorul apropiat. Profesioniste de referință în domeniu au împărtășit experiența unei cariere în IT, au vorbit despre reușitele și rezultatele atinse, dar și provocările întâmpinate pe parcursul activității. Au dezvăluit ce le inspiră și motivează, cum au reușit să construiască o carieră de succes, care sunt lecțiile învățate, care sunt recomandările și sfaturile pentru specialistele în devenire.

Sesiunea de experience sharing a fost urmată de tradiționala Ceremonie de recunoaștere și apreciere „Women in ICT” în cadrul căreia a fost adus un omagiu doamnelor care s-au remarcat în sectorul IT din Moldova, fie pentru performanțele atinse în virtutea pozițiilor pe care le dețin în cadrul companiilor IT, fie prin contribuția valoroasă în procesul de educare a profesioniștilor IT. Candidaturile pentru Ceremonia „Women in ICT” au fost nominalizate ca urmare a apelului public lansat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Women in ICT s-a încheiat cu o sesiune de socializare, în cadrul căreia participantele au avut posibilitatea să se cunoască şi să comunice într-o ambianţă prietenoasă, împărtăşind experienţe şi opinii.

Evenimentul Women in ICT a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015 și cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC.

Sursa: Agora.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *