„Nu ne dați cu schiurile”!

Alegătorii nemulţumiţi de acţiunile politicienilor s-au adunat astăzi, 17 februarie, la ora 9:00, în faţa Parlamentului, la un protest organizat, pentru a cere socoteală pentru votul şi încrederea acordată.

„Fiți mai responsabili, mai prezenți la lucru, sunteți 101 de oameni independenți și maturi, care aveți menirea să decideți soarta poporului. Vrem Guvern și Parlament eficient și integru. Nu ne dați cu schiurile”, strigau protestatarii în fața Parlamentului, făcând aluzie la gestul indecent al lui Marian Lupu pe care l-a repetat de mai multe ori. „Leul se duce de râpă, economia degradează”, a subliniat Oleg Brega.

Nu ne place situația din țară, unde am ajuns. Filat l-a trădat pe Leancă, cel care a reușit să promoveze R. Moldova în UE. Cum poate veni la putere o persoană pe care nu o știm (Chiril Gaburici, n.r.)? El nu are experiență politică. Cine din occident o să-l creadă și o să ducă tratative cu el, atunci când își vor da seama că el e doar o marionetă a politicienilor?”, se întreabă Ana Vâlcu, pensionară. „Lumea vede ce se face la noi, în R. Moldova. Cum a ajuns Țuțu în Parlament? Ne e rușine de ceea ce fac politicienii din țara noastră. Consider că nu avem nicio șansă să ajungem în UE, atâta timp cât vom avea astfel de conducere”, se arată dezamăgită femeia.

Totodată, protestatarii au cerut crearea unei coaliţii majoritare şi funcţionale, dar nu a unei „coaliții de unică folosinţă”.
„Oamenii vor să se simtă bine la ei acasă, în țara lor. Vrem să se formeze o coaliție, care va avea la bază niște condiții foarte clare și să înțeleg cum iau ei deciziile. Funcțiile de conducere a țării trebuie să fie integre, să poată să vorbească cu text propriu și să ne apere interesele noastre, a celor care le-am oferit votul. Vrem să înțelegem de unde vin oamenii care se fac prim-miniștri sau deputați în țara asta. „Nu avem nevoie de niște marionete ale politicienilor”, a declarat Antoniţa Fonari,  Secretara generală a Consiliului ONG, vicepreşedinta  Consiliului Naţional pentru Participare.

Fiecare fracțiune parlamentară a primit câte o pereche de schiuri, pe care au luat-o după plecarea protestatarilor, deoarece reprezentanții fiecărui partid s-au grăbit să închidă ușile atunci când au observat protestatarii.

Sursa: zgd.md

foto: Tatiana Beghiu

Video: Oleg Brega

Alte știri la acest subiect:

jurnal.md

unimedia.info

jurnaltv.md

agora.md

stiri24.md

inprofunzime.md

deschide.md

noi.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *