(VIDEO) Iurie Leancă, la şedinţa Guvernului: „Mai nu am vărsat o lacrimă!”

Haz de necaz la şedinţa Guvernului. Pretext a servit taxele percepute pentru extrasele din Registrul Imobilelor.

Premierul Iurie Leancă a declarat într-un mod ironic că era cât pe ce să verse o lacrimă din cauza unei declaraţii făcute de directorului Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, Anatolie Ghilaş.

Întrebat de către reprezentantul Conisliului Naţional de Prezentare, Antoniţa Fonari, „de ce sunt necesare aceste taxe”, Anatolie Ghilaş a oferit un răspuns cel puţin greu de înţeles.

„Registru este o înterprindere de stat, este monopol. Suntem o înterprindere de stat. Nu înţeleg întrebarea dumneavoastră”, a spus Anatolie Ghilaş.

Ulterior însă, după mai multe discuţii, situaţia a fost clarificată. „Nu este business, este vorba despre plata unor servicii pentru care sunt plătiţi angajaţii”, a conchis Leancă.

Drept completare, Anatolie Ghilaş a afirmat că în Republica Moldova taxa pentru un asemenea document este cea mai mică în comparaţie cu taxele similare din alte ţări: „Cel mai ieftin de extras de Registru pentru imobil este în Republica Moldova„.

Replica din partea premierului nu s-a lăsat aşteptată. „Mai nu am vărsat o lacrimă, domnule Ghilaş„, a spus Iurie Leancă, la care sala a râs în hohote.

Sursa: www.publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *