Tabăra de Idei: Construiește-ți Orașul

Fundația Culturală Europeană (FCE) lansează un apel deschis pentru idei inovatoare ce implică comunitățile și cultura în procesul de modelare, administrare și re-inventare a orașelor în care trăim și suburbiilor lor să contribuie la Tabăra de Idei 2015 – Construiește-ți Orașul. FCE încurajează ”creatorii de idei și schimbare” să re-imagineze și re-inventeze orașul ca parte a programului Connected Action for the Commons.

Construiește-ți Orașul – tema Taberei de Idei 2015 – este despre aplicarea principiilor și eticii bunurilor colective în procesul de transformare a orașului, comunităților și economiei sale. Căutăm propuneri care explorează modurile în care oamenii lucrează împreună la dezvoltarea orașelor, suburbiilor sau satelor lor într-o manieră durabilă, prin cooperare socială și participare activă.

Vom alege 50 cele mai originale și inovatoare idei. Aplicanții selectați vor fi invitați să participe la a doua ediție anuală a Taberei de Idei, care va avea loc în Suedia între 22-25 septembrie. Tabăra de Idei este o platformă ce sprijină colaborarea și schimbul deschis și care dorește să creeze puternice colaborări trans-sectoriale. Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este Luni, 13 Aprilie 2015.

Tabăra de Idei va fi dezvoltată în colaborare cu 6 organizații membre ale Networked Programme: Subtopia (gazdă a evenimentului, Suedia), Culture 2 Commons (Croația), Les Têtes de l’Art (Franța), Oberliht (Moldova), Platoniq (Spania),Krytyka Polityczna (Polonia). Participanții la Tabăra de Idei vor avea posibilitatea să lucreze cu aceste organizații și să beneficieze din expertiza lor în legătură cu bunurile colective și rolul culturii și a comunităților în democrație, precum și să întîlnească gînditori, decidenți și practicieni importanți.

După încheierea Taberei de Idei, participanții vor fi invitați să trimită un plan concret de investigație a ideilor lor. 25 aplicații vor fi selectate și ulterior vor primi un grant de cercetare și dezvoltare de maximum 10,000 mii euro.

Pentru mai multă informație și pentru completarea formularului on-line de aplicație, vizitați Idea Camp 2015 – Open Call lab.

Formularul de participare poate fi descărcat la acest link.

Sursa: oberliht.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *