Ședințe de Guvern… ca pe timpul comuniștilor?!

Ședințele Guvernului nu vor mai fi transmis on-line așa cum s-a întâmplat până acum. Inițiativa legislativă este semnată de deputații liberal-democrați și cei democrați, care fac parte din coaliția de guvernare.

Astfel, potrivit modificărilor propuse la lege, la ședințele Cabinetului de miniștri vor asista, ca și până acum, reprezentanții societății civile, sindicatelor, patronatelor, etc., însă întrunirile nu vor mai fi transmise în direct pe Internet.

Presa va afla despre deciziile Cabinetului de miniștri din comunicatele de presă oficiale ale Executivului, declarațiile de după ședință, documentele din ordinea de zi care vor fi afișate pe site-ul instituției.

Pentru a intra în vigoare, modificările la proiectul de lege trebie să fie aprobate de Parlament.

UNIMEDIA amintește că transmiterea on-line a ședințelor a început odată ce Vlad Filat a fost numit prim-ministru în 2009, atunci când la guvernare a ajuns Alianța pentru Integrare Europeană. În acea perioadă Cabinetul de miniștri se lăuda că este unul dintre cel mai transparent din lume. Ulterior, ideea sistării transmisiunilor on-line a fost discutată de mai multe ori. Motivul invocat – oficialii se străduiau să arate bine la cameră și nu se concentrau pe soluționarea problemelor. Înainte de 2009, pe timpul Guvernării PCRM, jurnaliștii aflau post-factum despre ședințele Guvernului și deciziile aprobate.

Sursa: UNIMEDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *