Replica lui Valeriu Munteanu dată deputatului Veaceslav Ioniță

„Noi insistăm că la sfârșitul anului 2013 s-a realizat o mare escrocherie. Am solicitat Procuraturii să identifice de unde din iulie și până în decembrie 2013 s-au acumulat încă 13 mln de lei pentru a fi iertate companiei „Glorinal”. Nu știu de ce domnul Ioniță s-a alarmat atât de tare. Dacă se simte cu musca pe căciulă și crede că ne speriem de instanțele de judecată, cred că a greșit adresa”, a menționat deputatul liberal Valeriu Munteanu ca urmare a declarațiilor făcute astăzi de liberal-democratul Veaceslav Ioniță.

Munteanu face referință în acest context, la informațiile prezentate de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, potrivit cărora la 9 iulie 2013 compania „Glorinal” avea datorii față de bugetul public național de 10 mln 800 de mii de lei.

„Asta înseamnă că aceste datorii s-au acumulat din 2006 până în iulie 2013. De unde din iulie până în decembrie au apărut 25 de mln de lei? Avizul Guvernului spune că „Glorinal” a acumulat datorii de 10 mln de lei, dar nimeni nu a spus că aceste datorii sunt din proiectul cu Mănăstirea Curchi. Ne duce cu gândul că toate facturile le-au pus aici. Urmează Procuratura Generală să ne spună dacă există componentă de infracțiune în acest caz”, a mai adăugat Munteanu.

Cât privește anunțul făcut de Veaceslav Ioniță că va ataca reprezentanții PL în judecată, Munteanu spune că liberal-democratul va avea nevoie de serviciile unui avocat după ce Procuratura se va pronunța pe acest caz.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a aprobat, la 12 iulie 2013, Proiectul de lege cu privire la scutirea de plată a unor impozite, contribuţii şi prime precum şi majorărilor de întârziere şi amenzilor aferente acestora. Potrivit documentului, compania de construcții „Glorinal” urma să fie scutită de plata impozitelor și a taxelor de stat în sumă de 12 mln de lei.

Zilele trecute, liberalii au anunțat că această sumă „a crescut” până la 25 de mln de lei.

 

Sursa: www.unimedia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *