PROCES-VERBAL nr. 4 al ședinței CN ONG din 24 februarie 2021

Locaţie: Platforma Zoom

Durata: 11:00-11:45

Participanți la ședința online a Consiliului ONG:

  1. Elena NOFIT, Asociația Obștească Centrul National de Asistență și Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT;
  2. Laurențiu RACU, Asociația Obștească Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM);
  3. Vitalie CÎRHANĂ, Asociația Obștească Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”;
  4. Maria PROCOPCIUC, Asociația Obștească Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”;
  5. Irina SELEZNEVA, Asociația Obștească Centrul European „Pro-Europa” din Comrat;
  6. Diana BUZOVICI, Asociația Obștească ”Concordia. Proiecte Sociale”;
  7. Liliana Porumb, Centrul CONTACT;

Persoane absente:

  1. Tudor LAZĂR, Asociația Obștească Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO);

Elena Nofit a dat start lucrărilor ședinței prezentând agenda ședinței cu subiectele incluse în ordinea de zi.

Subiectele puse în discuție:

  1. Baza de date elaborată cu entități ale societății civile;
  2. Cererea de informare cu privire la utilizarea celor 2% elaborată;
  3. Modificarea regulamentului CN ONG, completări planificate pentru anul 2021;
  4. Planificarea acțiunilor imediate, termen de 2-3 luni ale CN ONG;

Planul de acțiuni actualizat al CN ONG pentru anul 2021;

  1. Alte întrebări din partea membrilor CN ONG de interes public
  2. Stabilirea datei următoarei ședințe.

Moderatoarea ședinței: Elena NOFIT, Președinta Consiliului ONG.

  1. Delegarea reprezentantei Concordia. Proiecte Sociale în cadrul Consiliului ONG.

Asociația Obștească ”Concordia. Proiecte Sociale” a delegat pe Diana Buzovici să reprezinte temaporar organizația în cadrul Consiliului ONG, pînă va fi delegată o altă persoană în locul pe poziția de consultant lobby și advocacy.

  1. Baza de date elaborată cu entități ale societății civile.

Tudor Lazăr a elaborat baza de date și urmează să fie inclusă de către secretariat pe google drive, cu acces pentru toți membrii Consiliului, care să vină cu completări;

  1. Cererea de informare cu privire la utilizarea celor 2% elaborată.

Cererea de informare la fel a fost elaborată care urmează să fie expediată la cele 3 top ONG-uri care au cele mai mari venituri la cele 2%. Cererea este adresată Asociației Veteranilor, urmează Asociației Șor si cea de-a trea asociație. Aceasta Cerere la fel va fi inclusă de către secretariat pe google drive, cu acces pentru toți membrii Consiliului, care să vină cu completări.

Notă. Regula stabilită pentru răspunderea la mesaje de către membrii Consiliului ONG, după mesajul oferit de Secretariat în termenul de 5 zile, fiecare membru răspunde, în caz că nu se primește răspuns, mesajul automat este considerat aprobat.

  1. Modificarea regulamentului CN ONG, completări planificate pentru anul 2021.

Accesul pentru modifcare sit-ului a fost obținut de Centrul CONTACT după 20 februarie, la moment există o persoană responsabilă de a putea face modificări pe site. Au fost plasate PV. din 2021 pe site. Urmează secretariatul să revizuie și modifice Regulamentul pe site confor propunerilor membrilor Consiliului ONG din 11 ianuarie 2021. Inclusiv modificarea referitor la pagina facebook a Consiliului ONG în poziție de administrator pagină pentru perioada mandatului secretariatului.

  1. Planificarea acțiunilor imediate, termen de 2-3 luni ale CN ONG. Planul de acțiuni actualizat al CN ONG pentru anul 2021

Revizuirea planului de acțiuni în care să includem 1-2 membri ai Consiliului ONG responsabili de prioritățile organizației pe care o reprezinta. Trecerea din rezoluție a domeniilor neacoperite.

Exemplu: Domeniul de dezvoltare a Strategiei de dezvoltare a societății civile, Domeniul Voluntariatului, etc. Domenii care ar trebui să fie ca prioritate pentru Consiliului ONG, deoarece nu se regăsesc direct în domeniul de dezvoltare a orgnizațiilor membre.

Pentru perioada imediată următoare: Stabilirea unei ședinței cu reprezentant/reprezentantă a Cancelariei de Stat referitor la viziunea Strategiei de dezvoltare a societății civile, pentru a determina care activități din strategie au rămas pentru 2021 și dacă urmează să fie elaborată o nouă strategie.

Planul de acțiuni urmează să fie încărcat online pe google drive și toți membrii au acces pentru redactare pentru toți membrii Consiliului, care să vină cu completări.

Alte subiecte:

  • Discuții pe marginea Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada imediat următoare. Organizarea unei ședințe cu Antonița Fonari și Liliana Palihovici, cu privire la introducerea și clarificarea unor priorități din rezoluție;
  • Promovarea Rezoluției printr-un apel/declarație sub forma unui comunicat privind prioritățile Consiliului pentru următorii ani. Plasarea acestuia pe site-urile relevante, pe pagina de Facebook a Consiliului și, respectiv, diseminarea/distribuirea acestuia de către membri.
  • Definitivarea și finalizarea planului de acțiuni și stabilirea unei liste de donatori pentru finanțarea activităților Consiliului ONG pentru acest an.
  • Prezentarea concluziilor fiecărei întâlniri (minuta ședinței).
  1. Stabilirea ședinței următoare.

Ședința următoare a fost stabilită pentru ultima săptămînă din luna martie, în format off-line, la sediul Centrului CONTACT. Secretara, Liliana Porumb va reveni cu un mesaj la acest subiect pentru a conveni  ziua și ora ședinței, aprobată de fiecare membru al Consiliului.

Procesul-verbal a fost elaborat de către Liliana Porumb, Centrul CONTACT, secretară Consiliul ONG, mandatul X.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *