„Primul ajutor – Salvează un Om”

Mai mulți copii de la o tabără de vară din raionul Fălești au participat, în cadrul activității instructiv-educative cu titlul „Primul ajutor – Salvează un Om”. Evenimentul a fost organizat în cadrul Săptămânii Naţionale a Sănătăţii 2014.
Copiii şi personalul taberei au asistat la prezentări teoretice şi practice cu privire la acordarea primului ajutor medical. Printre exerciții se numără: „Mai sănătoşi într-un mediu nepoluat, practicând sportul şi alimentându-ne corect” și „Primul ajutor în caz de stop cardio-respirator, leşin, arsuri, hemoragie”. Activitățile au fost combinate și cu multe jocuri distractive.

Evenimentul a fost organizat de Valentina Martin, coordonator în cadrul AIEE „Ecosfera” , Petru Cliofos, voluntar în Grupul de Iniţiativă Locală „Îngerii Invizibili” şi Sergiu Gruşca, membru în Serviciul social „Echipa Mobilă”, DASPFC Făleşti. Tinerii au fost susținuți de Consiliul raional, Primăria Făleşti şi Compania „Globeco International”.
„Copiii au fost foarte activi și au reacționat pozitiv. Ne-au invitat în restaurantul taberei, unde ne-au demonstrat cum se alimentează sănătos, cu un regim de trei mese pe zi, variat din punct de vedere nutritiv și caloric”, a specificat Valentina Martin.

Voluntarii au organizat și o campanie de Informare în cadrul Săptămânii Naţionale a Sănătăţii 2014. Tinerii au promovat modul de viaţă sănătos în rândul cetăţenilor din orașul Șoldănești.„Le-am vorbit oamenilor să fie atenţi la termenul de valabilitate al produselor alimentare, să consume mai multe fructe şi legume în stare proaspătă şi cât mai multă apă. Să evite expunerea la soare în orele amiezii, să îmbrace haine din textile naturale şi de culori deschise, să nu se aventureze să facă baie în locuri periculoase şi mai ales dacă nu pot înota”, a menționat Valentina Martin.

Sursa: http://ziarulnational.md/instruiri-pentru-mari-si-mici-primul-ajutor-salveaza-un-om/

10592513_783281365065732_1362988035_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *