Platforma Deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova și societatea civilă își unesc eforturile pentru organizarea unui forum național

Ieri a avut loc ședința de lucru a Platformei Comune de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanții societății civile pentru organizarea forumului public național “Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă și Prosperă: Femeia Contează”, ediția a III-a.

Participantele au decis ca evenimentul să fie organizat pe 28 martie 2016 în Chișinău. Conform conceptului aprobat astăzi, în acest an, forumul va avea 9 grupuri tematice unde se vor dezbate subiecte de interes comun, cum ar fi: accesibilitatea instituțiilor de stat pentru persoanele cu necesități speciale; recunoaștere studiilor și calificărilor obținute în afara țării de către femeile migrante; integrarea socială a copiilor femeilor migrante; schimbarea abordării față de concediul de îngrijire a copiilor pentru femeile din Republica Moldova; accesul femeilor la finanțare pentru dezvoltarea afacerilor; politici de facilitare a dezvoltării antreprenoriatului social.

De asemenea, printre problemele care vor fi discutate în grupurile tematice de la forum se numără și accesul persoanelor în etate la medicamentele compensate, vârsta de pensionare pentru femei, precum și combaterea violenței împotriva femeilor și ratificarea Convenției de la Istanbul.

Forumului public național “Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă și Prosperă: Femeia Contează”, ediția a III-a va fi organizat cu susținerea Agenției Națiunilor Unite pentru Femei în Moldova (UN Women).

Sursa: Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *