Parlamentul organizează două dialoguri de politici în domeniul controlului tutunului

În perioada 5-6 decembrie 2016, în sala ședințelor plenare a Parlamentului Republicii Moldova vor avea loc două dialoguri de politici în domeniul controlului tutunului.

Evenimentele sunt organizate de Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, societatea civilă, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, reprezentanţa Băncii Mondiale în Republica Moldova și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

5 decembrie 2016 – dialog de politici cu privire la implementarea prevederilor Legii privind controlul tutunului, precum și experiența țărilor din Regiunea Europeană a OMS în implementarea politicilor în acest domeniu.

6 decembrie 2016 – dialogul de politici se va axa pe discuțiile privind taxele la produsele de tutun, ce reprezintă o intervenție cost-eficientă în reducerea consumului de tutun şi încurajarea oamenilor să renunțe la fumat și perspectivele Republicii Moldova privind fortificarea politicilor de taxare a produselor de tutun și reducerea comerțului ilicit.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: 022 820 533, A. Țurcanu.

Comisia protecție socială, sănătate și familie

Sursa: www.parlament.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *