Ministrul Sănătății, control inopinat la Centrul Mamei și al Copilului din Chișinău

Control la solicitare. Astfel poate fi numita vizita de astazi a ministrului Sanatatii la Centrul Mamei si Copilului. Aici a gasit veceuri mizerabile, acoperite cu cersaf, incaperi insalubre si chiar analize de laborator care asa si nu au ajuns la medici. Desi spune ca si anterior pacientii s-au plans de conditiile proaste de aici, Ruxanda Glavan a venit in vizita abia dupa ce activista Antonita Fonari a plasat niste poze pe facebook.

 Dupa ce acum doua zile si-a internat copilul la Centrul Mamei si Copilului, activista Antonita Fonari a plasat poze pe facebook, nemultumita de conditiile din sectie. In consecinta, astazi, o echipa a Ministerului Sanatatii a venit intr-un control surpriza.

Antonita FONARI, PRESEDINTELE CONSILIULUI NATIONAL AL ONG-URILOR: “Salteau nu a fost schimbata, ea a fost inlocuta si va ajunge la alt copil.”

 Potrivit activistei, mamele ale coror copii sunt internate acolo sunt nevoite, de multe ori, sa spele pe jos in saloane, intrucat ifirmiere sunt prea putine.

Antonita FONARI, PRESEDINTELE CONSILIULUI NATIONAL AL ONG-URILOR: “Dna care sta vis-a-vis de mine va va spune ca, practic in fiecare zi este nevoita sa spele podelele.// infirmierele pe langa spalatul podelelor din saloane, mai matura si afara.”

 Stefan GATCAN, DIRECTOR SPITAL:“Infirmierele nu au fost disponibilizate, ele si-au dat demisia din cauza salariului mic.”

 Infirmiera: “ce salariu aveti? 2000 de lei, nu ar fi rau sa ne dea un pic mai mult.”

 Nici in grupurile sanitare situatia nu este mai buna.

Antonita FONARI, PRESEDINTELE CONSILIULUI NATIONAL AL ONG-URILOR: “Daca veceul este mizerabil, atunci cea mai buna solutie este ca acesta sa fie acoperit cu un cersaf alb.”

 In timpul inspectiei s-a constatat ca sunt neglijate si conditiile sanitaro-igienice in sala de operatie si in sala de unde se distribuie mancarea.

In laboratorul institutiei au fost gasite analize inca din luna august.

Ruxanda GLAVAN, MINISTRUL SANATATII: “Asta ce inseamna, ca nu au mai ajuns ezultatele la medic. Asa ceva este inadmisibil.”

Pacientii spun si ei ca au asteptari mai mari.

“O atarnare tare proasta.”

 
“nu vedeti si singura ce conditii.”

 
“parca vrem in Erupa, dar conditiile lasa de dorit.” 

 Directorul spitalului recunoaste ca in unele sectii nu s-au facut reparatie capitala de mai bine de 30 de ani, doar ca problema vesnica e lipsa banilor.

Stefan GATCAN, DIRECTOR SPITAL: “Peste noapte noi nu putem sa rezolvam toate problemele.”

 Desi spune ca in cele 3 luni de cand este in functie a primit mai multe plangeri referitoare la conditiile din acest spital, Ruxanda Glavan nu a trimis aici nicio inspectie pana acum.

Ruxanda GLAVAN, MINISTRUL SANATATII: “- De ce ati mers in inspectie doar dupa ce o mama s-a plans? – noi in fiecare zi, impreuna cu colegii facem verificari.”

 Ministrul Sanatatii a declarat ca peste cateva zile va propune solutii pentru problemele de la Centrul Memei si Copilului.

Sursa: PRO TV

Foto: Realitatea.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *