Manifestație de susținere a cotei minime de 40% pentru femei și bărbați

Reprezentanța gender din Legislativ începe să devină un subiect tot mai discutabil pe măsură ce societatea civilă, care apără interesele și drepturile femeilor în Moldova, insistă pe îndeplinirea angajamentului consemnat în Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului unde se stipulează că până în 2015 în Parlamentul Reublicii Moldova vor exista 30% de femei deputate.

Astfel, reprezentatele Clubului Politic al Femeilor 50/50 în parteneriat cu Forul Organizaţiilor de Femei din RM, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Fundaţia Est-Europeană, Gender Centru şi Centrul de Drept al Femeilor  au lansat un apel public către cetățeni de susținere a acțiunii de promovare a cotei de participare minime de 40% a femeilor și bărbaților.

Evenimentul va avea loc la 28 februarie 2014, la orele 9:00 în faţa Teatrului de Operă şi Balet, unde se vor aduna cel puţin 101 persoane și are drept scop sensibilizarea deputaților pentru adoptarea cotei minime de 40 la sută.

Manifestația va începe la 9:30 și se va îndrepta spre Parlament pentru a înmâna flăguleţe cu inscripţia 40%.

Organizatorii susțin că manifestaţia va dura de la ora 9:00 pînă la ora 10:30.

Ecaterina Mardarovici, Președinta Clubului Femeilor 50/50 și membră a Consiliului ONG, opinează „că sistemul politic, așa cum este acum în majoritatea țărilor, inclusiv în R.Moldova, marginalizează femeile și favorizează bărbații. Este un cerc vicios. Pentru a crea oportunități egale pentru femei de a participa la viața politică, economică, socială este nevoie să fie schimbate un șir de legi”.

Acțiunea vine să încurajeze femeile din Republica Moldova să se afirme în politică și să contribuie la minimizarea fenomenului de discriminare pe bază de gen.

La această acțiune vor participa mai mulți membri ai Consiliului Național al ONG-urilor și ai Consiliului Național de Participare, CNP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *