Invitatie la Conferinta de Presa din 30 noiembrie 2015

Consiliul Naţional al ONG invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Clasa politică nu şi-a îndeplinit angajamentele publice faţă de societatea civilă. Rezultatele Forumului ONG VIII”. Conferinţa de presă va avea loc luni, 30 noiembrie 2015, cu începere de la ora 12.00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

Conferința de Presă va fi moderată de Antoniţa FONARI, Secretară Generală a Consiliului ONG. Membri ai Consiliului şi participanţi la Forumul ONG 2015, vor relata despre câteva subiecte discutate: procesul de dezvoltare a societății civile; asigurarea transparenței în procesul decizional; implicarea ONG-urilor; durabilitatea financiară a organizaţiilor societăţii civile; antreprenoriatul social; imaginea ONG-urilor în societate; promovarea voluntariatului și a spiritului civic; rolul ONG-urilor în promovarea valorilor și proceselor integrării europene şi responsabilizarea factorilor politici pentru frauda masivă din sistemul bancar.

Consiliul ONG, Mandatul VIII, ales la 24.11.2015 de către Forumul Organizațiilor Neguvernamentale a făcut publice principalele obiective de activitate pentru următorii doi ani:
1. Contextul în care s-a desfăşurat Forumul ONG și principalele subiecte discutate.
Iuliana CANTARAGIU, Preşedinta Consiliului ONG; Expertă Proiecte, Centrul Național de Mediu.

2. Activitatea de voluntariat în R. Moldova.
Terentie CARP, Membru al Consiliului ONG; Președinte, CNTM.

3. Eficientizarea procesului de transparență decizională.
Alexei BUZU, Membru al Consiliului ONG; Directorul Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

4. Cum văd ONG-urile rolul lor în promovarea valorilor europene.
Arcadie BARBĂROŞIE, Director Executiv, Institutul de Politici Publice.

5. Protecția organizațiilor societății civile și a instituțiilor mass-media independente de atacurile, abuzurile și influențele negative din partea instituțiilor și ale persoanelor cu funcții publice.
Cornelia COZONAC, Membră a Consiliului ONG; Directoare Executivă, Centrul de Investigații Jurnalistice.

6. Activitatea organizațiilor societății civile din teritoriu, inclusiv din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
Sergiu NEICOVCEN, Membru al Consiliului ONG; Director Executiv, Centrul „Contact”.

Pentru a afla informații suplimentare puteți accesa Rezoluția Forumului ONG pe www.consiliuong.md sau puteţi să ne contactați la adresa de e-mail tineri.liberi@gmail.com sau la tel. 079450027.

Conferința de presă este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Consiului ONG și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *