Începe ediția a VIII-a a Săptămânii Naționale a Voluntariatului

Au ramas ore numarate până mâine, 19.10.2014, când va fi lansată oficial  Săptămâna Naționale a Voluntariatului 2014  “Hai în gașca voluntarilor!”. În acest an Coaliția Voluntariat a decis să coordoneze o acțiune amplă de promovare a voluntariatului la nivel de comunități mici, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel vor fi organizate peste 100 de  activități de voluntariat cu tematici diverse. Pe parcursul a 8 zile vor fi realizate campanii de sensibilizare, dezbateri pe domeniul voluntariat, acţiuni de caritate, acţiuni de salubrizare, şezători, acţiuni pentru promovarea sănătății etc.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel naţional. Evenimentul este unic prin implicarea în activităţi de voluntariat a organizaţiilor societăţii civile (organizaţiilor neguvernamentale, bisericilor etc.), autorităţilor publice centrale şi locale, mass-mediei, business-ului responsabil social, precum şi a persoanelor publice şi cetăţenilor cu spirit civic.

Pentru prima oară activitatea de deschidere a SNV nu va fi în Chișinău, ci în orașul Soroca, care în acest an deține și titlul de Capitala Tineretului 2014. La eveniment vor participa vor participa reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, autoritățile locale, Coaliția Voluntariat și membrii comunității locale. În cadrul lansării vor fi desfășurate ateliere de voluntariat la Centrul de Resurse pentru Tineret  „DACIA” și Asociația Obștească ”Tinerele femei – Cernoleuca”. Beneficiarii activităților de voluntariat vor fi  copiii de etnie romă și utilizatorii de droguri intravenoase – din or. Soroca și or. Bălți.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre evenimentul de lansarea a SNV sau despre celelalte acțiuni din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului puteți contacta TDV, Secretariat Coaliția Voluntariat (Nicolae Procopie / Veronica Gorgos – 0794 50 027)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *