Gala Festivalului Voluntarilor 2016 la „Fii tânăr” TRM

În acest an, la Gala ”Festivalul Voluntarilor”, au fost premiați ”activii voluntariatului”, la zece categorii de premiere.

Prima categorie care a lansat programul evenimentului a fost: ”Cel mai activ Coordonator Municipal/Raional SNV”, la care președintele parlamentului, Domnul Andrian Candu, a înmânat premiile festivalului:
Locul III – Victor Pletosu;
Locul II – Svetlana Isaicul;
Locul I – Liuba Stavischi.
Mențiuni: Svetlana Taras; Vera Flocea; Maria Grădinar.

Cu un mesaj solemn dedicat voluntarilor, precum și cu felicitări pentru implicarea voluntarilor în programul ”Festivalul Voluntarilor”, ne-a onorat Ministrul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, dl Victor Zubcu. Domnul Zubcu, anunțând câștigătorii categoriei: ”Cel mai activ ONG care promovează voluntariatul în Republica Moldova” – mediul urban/rural, a accentuat necesitatea dezvoltării acestui domeniu în țară, în perspectiva formării unei societăți pragmatice și responsabile.

Locul III – A.O. ”Debate Academy”;
Locul II – Centrul Adolescenței;
Locul I – A.O. ”Dacia”;
Mediul rural – A.O. ”Insula Fericirii”.

Categoria ”Cel mai bun proiect – rural/urban”, a fost reprezentată de către doamna Cujbă Valentina, director interimar DGETS. Cîștigătorii acestei categorii sunt:

Rural – YMCA;
Urban – CRV.

La categoria ”Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2016 – mediul rural/urban”, premiile au fost înmânate de către Nicolai Răilean, Director Centrul Republican de Voluntariat, au fost desemnați:

Rural: Andrei Bordeian;
Urban: Consiuliu Raional de Tineret Orhei.

La categoria ”Cel mai activ voluntar”, dl Ion Donea, Șef Direcția Tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, a înmânat trofeul și diplomele:

Locul III – Surdu Irina;
Locul II – Vlah Dumitru;
Locul I – Șerpi Mihaela.
Mențiuni: Pripa Madalina și Voroneanu Cristina.

Cu un cuvânt de salut și îndemn către consolidare și implicare în voluntariat, pe scena festivalului a urcat Victoria Morozov, Director în Moldova a Asociația de Caritate The Moldova Project. Victoria a amânat premii Categoriei: ”Cel mai activ voluntar internațional”:

Marsh Marisha.

La fel, Doamna Morozov a înmânat premiile categoriei: ”Cel mai activ coordonator de voluntari”:

Locul III – Svetlana Bodiștean;
Locul II – Cristinei Rus;
Locul I – Cerbușcă Pavel.

Reporterul ”Canal 3”, Irina Lencăuțian a amânat premiul la categoria, ”Cel mai activ jurnalist care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2016”:

Alina Gîrneț.

La categoria, ”Voluntariatul promovat prin intermediul multimedia – FOTO / VIDEO” , premiile au fost înmânate de către Co fondatorul ”YOUBESC Creative Institute”, Sergiu Cumatrenco.

Secținea Foro – Veaceslav Tatar;
Secțiunea Video – Sporter.

Categoria de creație a festivalului, ”Cel mai bun eseu”, a fost reprezentată de către : Radmila Popovici, poetă, textieră, scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din RM, care a și înmânat premiile la această categorie. Câștigătorii acestei categorii sunt:

Locul III – Stelea Cristina, elevă în cadrul Liceului Teoretic „Dante Alighieri”;
Locul II – Iuliana Golub, consilier în cadrul Consiliului Local al Tinerilor;
Locul I – Natalia Gavrilenco, activistă implicata în proiecte la nivel de municipiu.

Sursa: www.trm.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *