Forumul Public ”Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă și Prosperă: Femeia Contează!”

Platforma Comună de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova și Grupul Consultativ al Societății Civile cu facilitarea din partea UN Women vor găzdui Forumului public național „Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă și Prosperă: Femeia Contează!”, ediția a III-a, 28 martie 2016, 9:00-14:00.

Obiective Forumului: Femeile Lidere se întâlnesc cu factorii de decizii  (Partidele politice parlamentare și membri ai Parlamentului) pentru a împărtăși opiniile lor cu privire la prioritățile de dezvoltare actuale și viitoare ale țării din perspectiva femeilor și fetelor de succes din Moldova. Participanți, atât bărbați și femei, vor face propuneri cu privire la abilitarea femeilor în fiecare domeniu de interes specific.

În acest an se vor dezbate subiecte de interes comun, cum ar fi accesibilitatea instituţiilor de stat pentru persoanele cu necesităţi speciale, recunoaştere studiilor şi calificărilor obţinute în afara ţării de către femeile migrante, integrarea socială a copiilor femeilor migrante. De asemenea, vor fi puse în discuţie teme precum schimbarea abordării faţă de concediul de îngrijire a copiilor pentru femeile din Republica Moldova, accesul femeilor la finanţare pentru dezvoltarea afacerilor, politici de facilitare a dezvoltării antreprenoriatului social. Printre problemele care vor fi discutate în grupurile tematice de la forum se numără şi accesul persoanelor în etate la medicamentele compensate, vârsta de pensionare pentru femei, precum şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul.

Grupurile tematice ale Forumului public:

  1.   Etnie romă
  2.   Etate
  3.   Violența în familie
  4.   HIV
  5.   Droguri
  6.   Migrație
  7.   Necesități speciale
  8.   Antreprenoare
  9.   Procesul decizional

Membrii organizațiilor neguvernamentale care doresc să participe la acest eveniment sunt rugați să expedieze  un email  cu specificarea grupului din care vor să facă parte și o scurtă descriere a organizației pe care o reprezintă. Scrisorile de intenție sunt așteptate până la 10 martie, la adresa tineri.liberi@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *