Forul de politici publice ”Cum asigurăm o piață a muncii prietenoasă mamelor și taților”

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova și Platforma pentru Egalitate de Gen invită toate părțile interesate (Parlament, Guvern, Sindicate, Patronate, Mediul de Afaceri, Societatea Civilă) la Forul de politici publice: „Cum asigurăm o piață a muncii prietenoasă mamelor și taților”. Evenimentul se va desfășura pe 30 mai, ora 13:30, la Centrul Internaţional de Business „Le Roi” ( str. Sfatul Țării, nr. 29).

Există mai multe propuneri de politici care necesită a fi consultate şi agreate de către toate părţile interesate. Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, în special Platforma pentru Egalitate de Gen, au propus un set de măsuri de politici în vederea consolidării principiului egalităţii de gen şi cel al reconcilierii vieţii private cu cea profesională (Agenda Egalitatea de Gen) în special: (I)  Introducerea Concediului Paternal de 14 zile (adoptat în luna aprilie); (II) extinderea serviciilor de creşă prin finanţarea directă din Bugetul de Stat; (III) reformarea concediului de îngrijire a copilului ca acesta să fie mai scurt, mai bine plătit, cu implicarea mult mai semnificativă a taţilor; (IV) impunerea adoptării procedurilor de non discriminare la nivel de organizaţii, cu prevederi clare în acest sens.

Forul de Politici Publice îşi propune să aducă la masa de dialog toți actorii interesați, pentru a discuta în mod pragmatic toate opţiunile de politici publice în vederea creării unui consens de reformă pentru acest domeniu.

Abordarea pragmatică presupune: (I) consens cu privire la modificarea paradigmei de politici publice; (II) analiza riguroasă a costurilor şi beneficiilor pe care noile propuneri de politici le presupun; (III) angajament ferm pentru reformă ireversibilă din partea tuturor părţilor interesate.  Astfel spus, după eveniment, toate propunerile de politici vor fi sintetizate, ulterior acestea vor fi analizate şi dezbătute/asumate în cadrul unui For de Politici Publice, care va avea loc toamna (2016).

Părțile interesate să participe la eveniment sunt rugate să confirme la adresa rodica.ivascu@gmail.com, până vineri 27 mai, ora 15:00.

Agenda și conceptul Forului de politici publice găsiți AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *