FOND prelungeste prima runda a Fondului de Mobilitate Romania – Republica Moldova

5 martie – 30 iunie 2014

Elementul de noutate – finantare grant-uri mici!

Initiativa reprezinta o continuare a rundei pilot desfasurata in perioada 15 martie – 15 decembrie 2013, cu sustinerea financiara a Ministerului roman al Afacerilor Externe din bugetul de asistenta oficiala pentru dezvoltare.

Obiectivul Fondului de Mobilitatefacilitarea mobilitatii expertilor din Romania si Republica Moldova si a transferului de expertiza transfrontaliera. Avem in vedere acele domenii care raspund prioritatilor strategice ale Romaniei in materie de asistenta pentru dezvoltare pentru Republica Moldova: sprijinirea reformelor din sfera tranzitiei spre democratie, guvernanta democratica, mass-media, rezolvarea conflictelor, mediu, educatie si sanatate.

Ce aduce nou prelungirea Rundei intai?

In plus, fata de continuarea sustinerii mobilitatilor individuale ale expertilor din Romania si Republica Moldova, aceasta introduce posibilitatea alocarii unor grant-uri mici pentru pentru organizarea de activitati ce sustin obiectivul Fondului de Mobilitate.

Cine poate aplica?

Beneficiarii Fondului de Mobilitate pot fi atat experti din societatea civila si mediul academic din Romania si Republica Moldova (in cazul mobilitatilor individuale), cat si organizatii neguvernamentale din cele doua tari (in cazul grant-urilor mici) ce vor sa implementeze activitati in parteneriat, avand avand ca obiectiv schimbul de expertiza si bune practici.

Calendar si termene limita:

Pentru mobilitatile individuale, depunerea dosarelor de aplicare se va face, ca si in cazul rundei pilot, pe baza continua, in intervalul 5 martie-20 iunie 2014.

Pentru granturile mici (cu un buget maxim de 5000 EURO), termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 7 aprilie 2014, iar perioada de implementare a acestor activitati va fi 15 aprilie – 20 iunie 2014.

Mai multe informatii cu privire la Fondul de Mobilitate, reguli de finantare, formularele de aplicare sunt disponibile aici.

Toate documentele complete se vor trimite pe adresaoffice@fondromania.org.

 

Sursa: www.fondromania.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *