FOND lansează cea de-a treia rundă a Fondului de Mobilitate pentru experți ONG, România – Republica Moldova

Runda a III-a a Fondului de Mobilitate este implementată de FOND – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) și susținută financiar de Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE), prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).

Cea de-a treia rundă continuă inițiativa lansată de FOND în anul 2014 când a fost implementată runda pilot, urmată de primele două runde ale Fondului de Mobilitate. Acest proiect reprezintă activitatea de follow-up a Forumului Societăţii Civile România – Republica Moldova (2011), când  s-a evidențiat necesitatea creării unui fond de mobilitate pentru a sprijini transferul de expertiză și cunoștințe între reprezentanți ai societății civile din cele două țări.

Obiectivul general al Fondului de Mobilitate constă în transferul bilateral de experiențe, cunoștințe, bune practici între România și Republica Moldova,îmbunătățirea dialogului dintre cele două țări, stimularea implicării organizațiilor societății civile în procesul de formulare al politicilor publice, dezvoltarea de proiecte comune și acțiuni în parteneriat care să răspundă obiectivelor de integrare ale R. Moldova în Uniunea Europeană, precum și obiectivelor României în contextul politicii de cooperare pentru dezvoltare.
Beneficiarii Fondului de Mobilitate:

I. Pentru mobilități individuale: experți din societatea civilă din România și Republica Moldova. Grantul se acordă persoanelor fizice. Un expert poate beneficia de o singură finanțare.

II. Pentru granturi mici – organizațiile societății civile din România și Republica Moldova.

Pentru granturi termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 29 august, ora 17.00.

Propunerile pentru mobilitățile individuale se pot depune și implementa în perioada august – decembrie 2016.

Persoana de contact: Adriana Zaharia, Coordonator Policy Advocacy.

Documente utile ce pot descărcate:

granturi (template buget excel)

granturi ( include raport financiar)

Activitățile și rezultatele rundei anterioare sunt disponibile aici.

Sursa: www.fondromania.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *