Dizabilitatea nu este o barieră

Concurs de frumusețe ,,Краса без обмежень — 2013” pentru fetele cu dizabilități, utilizatoare de scaun rulant din țările CSI

Tinerii cu dizabilități din Republica Moldova sunt una din categoriile de persoane defavorizate. Chiar dacă aceștia sunt limitați în comunicare și oportunități creative, ei totuși sunt încurajați să participe la diverse seminare informative, instruiri, training-uri și conferințe, concursuri.
Astfel, în data de 9 octombrie 2013, în or. Donețc, Ucraina, pentru prima dată Republica Moldova va fi reprezentată la concursul de frumusețe ,,Краса без обмежень — 2013” de o persoană cu dizabilitate locomotorie, utilizatoare de scaun rulant, Ludmila Iachim – coordonator de proiect, Asociația ,,MOTIVAȚIE” din Moldova, 8 ani de experiență în domeniu.
Acest eveniment este o șansă reală de a demonstra tuturor că persoanele cu dizabilități, indiferent de problemele pe care le întîmpină, vor avea curaj și forță de a-și demonstra talentele lor și frumusețea spirituală. Acest concurs crează o imagine pozitivă a persoanelor cu dizabilități și promovează integrarea activă a acestora în societate.
În cadrul concursului, pe lîngă deputați, ONG-uri ale persoanelor cu dizabilități, celebrități ale culturii și arte, vor participa 16 fete utilizatoare de scaun rulant din diferite regiuni ale Ucrainei și CSI – Rusia, Belarus, Kabardino-Balkaria, Republica Moldova.
Putem menționa faptul că pentru participarea la concurs Ludmila a fost susținută financiar (pentru procurarea biletului la avion) de persoana de afacere Andrei Josanu, dna Nadejda și Gheorghe Caraseni – proprietari SRL ,,Penița Veselă”.

Sursa:
http://hi.dn.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=37560&catid=85&Itemid=177
http://krm.gov.ua/news/view/5709
http://invaland.com.ua/component/content/article/16-krasa-bez-obmejhen-2013/184-jakim-ludmila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *