Dilemă între prioritățile de finanțare UE pentru Moldova. Lazăr îi scrie lui Leancă! (DOCUMENT)

Ministerul Economiei consideră că este o dilemă falsă aceea de a alege între dezvoltarea regională şi rurală, pe de o parte, şi agricultură, pe de alta, în calitate de prioritate a Republicii Moldova în contextul valorificării asistenţei UE.

Vicepremierului Valeriu Lazăr i-a adresat o scrisoare premierului Iurie Leancă privind direcţiile prioritare de finanţare din partea UE. Documentul, publicat şi de Ministerul Economiei (ME) pe site-ul său, este o reacţie la faptul că „unele mass-media au catalogat discuţiile privind aceste priorităţi drept o banală luptă politică pentru gestionarea mijloacelor financiare“.

“Regretăm că un proces atât de important cum este determinarea priorităților pentru alocarea resurselor de dezvoltare a țării pentru următorii ani, care presupune discuții firești între autoritățile publice, a fost prezentat de unele mass-media drept o banală luptă politică pentru gestionarea mijloacelor financiare”, se spune într-un comunicat de presă al ME.

Ministerul Economiei consideră că este o dilemă falsă aceea de a alege între dezvoltarea regională și rurală pe de o parte și agricultură, pe de alta, în calitate de prioritate a Republicii Moldova în contextul valorificării asistenței UE. „Ambele sunt la fel de importante și complementare pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare. Astfel, dezvoltarea regională și rurală presupune consolidarea infrastructurilor și diversificarea economică în spațiul rural – ambele obiective convergente cu dezvoltarea unui sector agricol competitiv”, potrivit ME .

ME a propus includerea în Cadrul strategic preliminar de asistență a Uniunii Europene în perioada 2014-2017 a unei a patra priorități – „Dezvoltarea agriculturii competitive”, suplimentar celor trei identificate în cadrul misiunilor de programare anterioare ale UE, și anume „Reforma administrației publice”, „Dezvoltarea regională și rurală” și „Reforma poliției și managementul de frontieră”.

https://docs.google.com/viewer?url=http://mec.gov.md/files/decembrie/DOC003.PDF&chrome=true

Sursa: http://timpul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *