Dialog social fără rezultate

Dialogul social care urmează să aibă loc mâine între guvernare, societatea civilă, protestatari, dar şi opoziţie nu va aduce niciun rezultat. La această părere au ajuns invitaţii emisiunii ”Politica” de la TV7. Totuşi, în timp ce unii au declarat că nu vor merge la această întrunire, alţii spun că se vor prezenta cu un plan concret şi vor cere ca rezoluţiile să fie îndeplinite în timpul stabilit.

În opinia Antoniţei Fonari, puterea nu trebuie evitată, însă trebuie de înaintat cerinţe concrete. ”Chiar dacă nu mai suport această guvernare, voi merge mâine la întâlnire. Însă trebuie să le înaintăm cerinţe concrete, adică termene stabilite de noi în care să încerce să schimbe ceva. Spre exemplu, reforma Procuraturii în două săptămâni, şirul poate continua. Cred că mâine voi merge pentru ultima dată să-i mai ascult odată ce vor spune”.

”Noi, Consiliul Marii Adunări Naţionale nu avem mandat să semnăm careva pacturi cu guvernarea. Noi vom veni cu un plan etapizat şi le vom înainta rezoluţiile noastre cu termeni concreţi. Prima va fi deoligarhizarea instituţiilor de stat, apoi pregătirea către alegerile anticipate”, susţine membrul Marii Adunări Naţionale, Alexandru Slusari.

În acelaşi timp, unii invitaţi afirmă că nu vor merge la acest dialog, deoarece nu văd nicio schimbare în urma acestei întruniri.

”Noi nu vom participa la acest dialog, deoarece nu vedem ce am putea discuta cu nişte persoane care şi-au bătut joc de noi în şase ani şi cu o guvernare nelegitimă care a furat miliardul şi a ales poziţia struţului de a tăcea şi de a nu întrerpinde nimic în tot acest timp. Noi vom merge joi în Parlament unde vom cere de la tribuna Legislativului demisii şi alegeri anticipate”, a declarat membrul PSRM, Ion Ceban.

De această părere este şi expertul anticorupţia, Mariana Calughin. ”Eu nu am fost invitată personal la acest dialog, dar nici nu aş merge. Şi asta deoarece la întrunire nu vor veni persoanele care sunt acuzate că au capturat statul. Ce poţi să discuţi cu nişte persoane care nu decid nimic. Şi ce discuţii vor avea loc, iar promisiuni şi altceva nimic”.

Amintim că pentru ziua de mâine, şeful statului, cel al Legislativului şi premierul au chemat societatea civilă la un dialog social.

Sursa: Tv7

Emisiunea integral poate fi urmărită Aici

Alte surse: Agora.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *