Declarații care incită la ură

Desi se jura ca nu face politica, episcopul Marchel, cunoscut pentru declaratiile sale piparate, a indemnat astazi oamenii sa-l voteze pe Igor Dodon si sa nu o sustina pe Maia Sandu. Unul dintre motive este si faptul ca aceasta nu are copii. Drept raspuns, organizatiile non-guvernamentale spun ca este grav ca biserica sa se implice in politica.

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI DE FALESTI: ”Biserica nu face politica. Nu influentam deciziile, nu facem coalitii, ci veghem, lamurim oamenilor valorile.”

Asa si-a inceput discursul episcopul de Balti, ca pana la urma sa gaseasca totusi bisericii un rol in luptele politice.

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI DE FALESTI: ”Biserica explica pe cine sa voteze.”

Asa ca a lamurit oamenilor de ce sa n-o voteze pe Maia Sandu – ar fi introdus in bibliotecile scolare cartea ”Viata sexuala”, ar fi interzis rugaciunile de la careul de inceput de an scolar, dar si…

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI DE FALESTI:”A votat concesionarea aeroportului. A votat cu nerusinare furtul veacului. Nici intr-un caz sa nu votati. In caz contrar, va atrageti asupra dvs mare osanda si mare pacat.”

Antoniţa FONARI, DIR. PLATFORMA PT. CET. ACTIVĂ ŞI PART. PT. DR. OMULUI: ”Biserica se implica in politica si asta e grav. Suna foarte urat. Biserica isi face interesele, banii.”

Aseara, acuzata de acelasi lucru de contracandidatul sau Igor Dodon, Maia Sandu a avut o replica.

Maia SANDU, CANDIDAT PAS:”Eu sunt crestina.”

Liderul PAS a aratat si o scrisoare a mitropolitului Chisinaului, care i-ar fi multumit pentru colaborare pe vremea cand ea era ministru al Educatiei.

PS MARCHEL, EPISCOP DE BALTI SI DE FALESTI: ”Un om care la 40 de ani n-are familie, n-are copii… Inseamna ca bobul e sec, este sterp.”

Antoniţa FONARI, DIR. PLATFORMA PT. CET. ACTIVĂ ŞI PART. PT. DR. OMULUI:”Domnul Dodon are copii, dar asta nu-l face pe el mai cinstit.”

Episcopul Marchel este cunoscut pentru declaratiile sale agresive. Acum 2 ani, acesta a platit o amenda de 23 de mii de lei pentru afirmatii discriminatorii la adresa gay-ilor si lesbienelor. Iar daca episcopul de Balti a criticat-o pe Maia Sandu, un grup de pensionari, iar printre ei si consilierul PPEM Oazu Nantoi, i-a indemnat pe toti cei de varsta a treia sa o voteze.

Ieri, un grup de oameni de creatie a declarat ca o sustine pe Maia Sandu, iar anterior mitropolitul Vladimir a facut indirect campanie pentru Igor Dodon.

Sursa: www.protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *