Cum a aflat Traian Băsescu că societatea civilă boicotează Hotelul Leogrand

Mai bine de doi ani în urmă „Poştaşii Chişinăului” au luat atitudine faţă de distrugerea patrimoniului arhitectural de către business-ul social (i)responsabil, anunţând boicot  pentru Leogrand Hotel & Convention Center, care este parte a companiei ”Summa Group”. Aceasta s-a întâmplat după ce la 22 iunie 2011, compania „Leopress” SRL – părțile sociale ale căreia sunt partajate de S.A. „Moldpresa” şi Compania „Summa Group” – a distrus monumentul arhitectural de importanţă naţională de pe str. Vlaicu Pârcălab, 71 (sediul primului Oficiu Poştal din Chişinău). Până la acest moment Compania „Leopress” SRL nu a restaurat monumental distrus în iunie 2012 și nu a anunţat public că renunţă la intenția de a construi un centru de business, cu parcare subterană, pe suprafața unde anterior a fost monumentul.

Organizații ale societății civile, mișcări civice și grupuri de cetățeni au protestat în apărarea centrului istoric al or. Chișinău. Îngrijorat de distrugerea masivă a patrimoniului cultural-istoric al Chişinăului, Grupul de iniţiativă “Poştaşii Chişinăului” a desfăşurat mai multe acţiuni de protest pentru a determina autorităţile publice locale şi centrale să ia atitudine şi să ceară  reconstruirea de către Compania „Leopress” a monumentului distrus:  concomitent Grupul de iniţiativă a lansat Campania de  boicotare a Complexului Leogrand Hotel & Convention Center. Această campanie a fost susţinută de un şir de organizaţii ale societăţii civile, care timp de doi ani nu au organizat şi nu au participat la evenimente organizate in incinta Leogrand Hotel & Convention Center.

Este adevărat că o parte din membrii „Poştaşilor Chişinăului” au mai făcut excepţii şi s-au lăsat „cumpăraţi” de evenimentele caritabile sau de preţurile cu reduceri ale Leogrand. Dar este la fel de adevărat că cel puţin 30 de ONG-uri nu au călcat niciodată la Leogrand după ce a fost anunţat boicotul.

Sergiu Ostaf, Preşedintele CNP, ex-Preşedinte al Consiliului ONG şi unul dintre Coordonatorii „Poştaşilor Chişinăului” a făcut astăzi o excepţie şi a mers atăzi la Leogrand Hotel & Convention Center şi i-a spus Preşedintelui Băsescu DE CE NOI NU SUNTEM ACOLO!!!

Sursa: VoxReport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *