Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății invită

 

Tema: Cetăţenie activă şi voluntariat în parteneriat cu Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii

Data: miercuri, 19 octombrie 2016, ora 11:00

Locaţia: Ministerul Afacerilor Interne, bd Ştefan cel Mare nr. 75 (intrarea de pe str. Armenească) Sala de Protocol a MAI

Moderator: Dorin Purice, Viceministru al Afacerilor Interne

În contextul Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2016, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății organizează o conferință de presă în care vor aduce exemple de cetățenie activă și voluntariat pentru implementarea legislației privind controlul tutunului.

Luând în considerație că Republica Moldova se află în primul an de implementare a Legii Nr.124 privind Controlul Tutunului, persoanele fizice și juridice învață să respecte prevederile legale cu privire la fumatul în locurile publice. Reieșind din această situație, instituțiile medicale cu funcție de supraveghere și instituțiile aflate în subordinea Ministerul Afacerilor Interne sunt deschise și salută colaborarea cu cetățenii care vor să afle mai mult despre prevederile legale, inclusiv să sesizeze și documenteze asupra cazurilor de încălcare a legislației.

În cadrul conferinței de presă, Luminița Suveică, Medic Șef Sanitar de Stat al Centrului de Sănătate Publică din mun. Chişinău și Marin Maxian, Şef al Direcţiei Generale Securitate Publică din cadrul Inspectoratului General de Poliţie al MAI, vor explica procedura prin care cetățenii pot înregistra și documenta o plângere în adresa instituțiilor abilitate să asigure restricționarea fumatului în locurile publice.

Antonița Fonari, Ghenadie Țurcanu, și Rodion Gavriloi vor aduce exemple concrete în care au sesizat în mod voluntar organele de resort în cazul localurilor de alimentație publică care nu au asigurat respectarea legii în spațiile închise și semiînchise.

NOTĂ: Informații despre SNV 2016 găsiți utilizând pe Facebook hashtag-ul #timpulpentruvoluntariat şi consultând pagina Coaliţiei Voluntariat.

Evenimentul este organizat cu implicarea MAI, Centrului de Sănătate Publică din Municipiul Chişinău, a Centrului PAS şi a Secretariatului Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat (Coaliţia Voluntariat).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *