Conferinta de presa, 27.11.2013: Membrii CNP au acționat Guvernul în judecată pentru netransparență!

Consiliul Naţional pentru Participare (CNP)  invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Membri ai CNP au acționat Guvernul în judecată pentru netransparență! Poziţia CNP privind subiectele de pe agenda Cabinetului de Miniştri din 27.11.2013: “Despre transparența decizională și Bugetul de Stat”.

Conferinţa de presă va avea loc miercuri,27 noiembrie 2013, cu începere de la ora 09.00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă INFOTAG, Chişinău, str. Kogălniceanu, 76

Conferinţa poate fi urmărită on-line pe site-ul Agenţiei http://www.infotag.md şi accesată ulterior în arhivă.

În sistemele democratice, procesul legislativ este deschis presei și opiniei publice. Atunci cînd acțiunile guvernamentale și modul de gestionare a bugetului pot fi verificate de oricine, iar legile, regulile și deciziile sunt deschise discuțiilor, sunt considerate transparente, iar autorităților li se oferă mai puțin ocazia de a acționa abuziv, în scopul satisfacerii propriilor interese.

În ședința Guvernului din 27 noiembrie urmează a fi examinat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2014. Acest lucru a fost anunțat în seara de vineri, 22 noiembrie, fără ca proiectul de lege să fie făcut public sau consultat cu cetățenii.

Deoarece bugetul de stat are un impact global, părțile interesate în acest caz sunt toți cetățenii Republicii Moldova, și procesul de consultare ar trebui să fie unul inclusiv, multilateral și transparent.

Ne rezervăm dreptul de a folosi toate mijloacele democratice pentru a asigura dreptul cetăţeanului de a participa la procesul de elaborare şi adoptare a proiectului bugetului de stat pentru anul 2014.”

Date de contact:

tel.: (+373-22) 23-49-31

work tel.: (+373-22) 23-48-75

fax: (+373-22) 23-49-33

e-mail:  office@infotag.md

Sursa: www.cnp.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *