Concursul Naţional de Fotografii “Femeile Moldovei – speranţa ţării”

A.O GENDER-CENTRU, A.O ONOAREA ŞI DREPTURILE FEMEII CONTEMPORANE, Bălţi și PLATFORMA  PENTRU EGALITATE  DE GEN  invită tineretul conștiincios (fete și băieți) cu vârsta cuprinsă  între 18 şi 30 de ani (conform Legii cu privire la tineret) să participe la Concursul Național de Fotografie ”Femeile Moldovei – speranța țării”

Concursul are drept scop sensibilizarea populaţiei, în special a tinerilor, cu referire la rolul femeilor în viaţa societăţii.

Condiții de participare:
• Lucrările trebuie transmise pe e-mail adresa: gendercentru@gmail.com şi apoi vor fi plasate pe Facebook
• Înscrierea la concurs se face printr-un mesaj prin prezentarea informaţiei personale: numele, vîrsta, instituţia de învăţămînt şi fotografiile pentru concurs.
• Fiecare participant (-ă) poate înscrie maximum trei fotografii, care vor fi suplinite cu o legendă succintă (istoria din imagine, data, locul).
• Sunt acceptate lucrările realizate de grup.Odată cu transmiterea fotografiei, participantul (-a) este de acord ca aceasta să fie publicată pe Facebook, în galeria concursului.
• Latura mare a fotografiei trebuie sa aiba minimum 1.000 de pixeli si maxim 1.500px (maxim 1MB marime fisier, recomandat!), iar rezolutia să fie de 72 dpi (RGB). Pentru înscriere în concurs fotografiile trebuie să fie în format JPG (cu extensie .jpg sau .jpeg).
• Fotografiile trebuie să fie originale, realizate de concurenţi. Nu se acceptă fotografii ce promovează imagini/ mesaje indecente. Nu se acceptă colajul. Organizatorii concursului nu îşi asumă raspunderea pentru nici o fotografie insuşită în mod ilegal de către concurenţi.

Evaluarea lucrărilor se va face în funcție de:
* Originalitatea mesajului
* Nivelul de executare a lucrării
Perioada de desfăşurare a concursului este 28 octombrie – 30 noiembrie 2015. Data limită de prezentare a lucrărilor este 30 noiembrie.

Premierea învingătorilor:
Juriul va acorda diplome şi cadouri valoroase lucrărilor desemnate învingătoare, precum urmează: premiul I; premiul II; premiul III; menţiuni.
Fotografiile selectate în cadrul concursului vor fi prezentate în cadrul expoziţiilor publice.

Premierea va avea loc în cadrul expoziţiei, organizate pe parcursul Campaniei “16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen” (25 noiembrie – 10 decembrie 2015).

Persoana de contact: Valentina Bodrug, tel.: 069182020, adresa de e-mail: gendercentru@gmail.com

Concursul este organizat în cadrul proiectului „EGALITATE DE GEN – PRECONDIȚIE A DEZVOLTĂRII DEMOCRAȚIEI PARTICIPATIVE ÎN MOLDOVA” de AO GENDER-CENTRU şi AO ONOAREA ŞI DREPTURILE FEMEII CONTEMPORANE, Bălţi în baza PLATFORMEI PENTRU EGALITATE DE GEN, realizat cu susținerea Programului „Femeile în Politică”, implementat de UN Women și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *