Comunicat de presă: Forumul Organizaţiilor Neguvernamentale, ediţia VII

În perioada 13 – 14 iunie 2013Consiliul Naţional al ONG din R. Moldova va desfăşura Forumul Organizaţiilor Neguvernamentale, ediţia VII. Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii, str. Maria Cibotari 16, cu începere de la ora 10:30. Forumul ONG, ediţia VII,  va întruni aproximativ 140 participanţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice, lideri de ONG, donatori, experţi internaţionali,  mass-media.

Forumul ONG este o platformă de dialog, care are scopul să pună pe agenda publică subiectele importante ce ţin de rolul societăţii civile în procesul de integrare europeană, durabilitatea serviciilor prestate de organizaţii non-profit, consolidarea imaginii ONG, promovarea sectorului asociativ în reţele cu domenii de interes comun şi dezvoltarea parteneriatelor publice private. Fiecare ediţie a Forumului este concepută ca un mecanism de implicare a societăţii civile în procesul decizional  şi o formă de evaluare a activităţilor Consiliului ONG, mandatat să reprezinte interesele organizaţiilor neguvernamentale în baza Rezoluţiei Forumului ONG.
În cadrul celei de a VII ediţii a Forumului ONG se vor discuta mai multe subiecte care prezentă interes pentru societatea civilă – de ex. consolidarea cadrului de participare a societăţii civile la elaborarea şi monitorizarea implementării politicilor publice, consolidarea durabilităţii financiare a societăţii civile, transparenţa societăţii civile şi AP, sporirea accesului şi a participării societăţii civile la implementarea politicilor de stat prin intermediul contractării sociale şi definitivarea proiectului de lege 2%, voluntariatul şi participarea civică, rolul ONG în procesul de integrare europeană.