COMUNICAT DE PRESĂ – Festivalul Voluntarilor invită la gala de premiere

Festivalul Voluntarilor invită la gala de premiere a celor mai active persoane și organizații implicate în activități de voluntariat în Republica Moldova pe parcursul anului 2016.

Evenimentul va avea loc duminică, 4 decembrie 2016, ora 12.00, în incinta Teatrului ”Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru nr. 11.

La Festival vor fi oferite trofee și diplome câștigătorilor următoarelor categorii: Cea mai activă Organizație / Asociație Obștească, care promovează voluntariatul în RM; Cel mai activ Coordonator de voluntari; Cel mai activ Voluntar; Cel mai activ jurnalist / blogger care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2016; Cel mai bun eseu la tema „Voluntariatul, ca trend de dezvoltare și individualizare personală”; Voluntariatul promovat prin intermediul multimedia, secțiune foto și video; Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2016; Cel mai bun proiect / activitate / acţiune de voluntariat realizată în 2016; Cel mai activ voluntar internațional. În premieră, în cadrul festivalului din acest an vor fi premiați câștigătorii la categoria „Cel mai activ Coordonator Raional / Municipal SNV”. La concurs au participat cei 33 de coordonatori implicați în Săptămâna Națională a Voluntariatului, ediția a X-a, care s-a desfășurat în perioada 17 – 23 octombrie 2016. Premiile vor fi decernate de persoane publice, inclusiv de către Andrian Candu, Președintele Parlamentului.

Programul galei va include un show inedit al interpreților autohtoni: Alex Man, Karizma, Olia Tira, Adrian Ursu și Pasha Parfeny. Veți avea prilejul să vedeți Colecția de modă „Baladă”, autor Borș Aurica, ce cuprinde tradiționalul în idei moderne.

INTRAREA ESTE LIBERĂ! La eveniment sunt așteptate peste 600 de persoane, printre care: voluntari, coordonatori de voluntari, lideri ai ONG-urilor din țară, jurnaliști, persoane publice și toți cei care încă nu au pășit pe tărâmul lumii voluntariatului, dar sunt interesați de asta.

Festivalul Voluntarilor” este unicul proiect național care are drept scop recunoașterea publică a voluntarilor, precum și dezvoltarea societății civile la nivelul țării, promovând voluntariatul, în toată complexitatea de definire a acestuia. Festivalul Voluntarilor 2016 a ales anul ca și cheie tematică ETNO, simbioza perfectă dintre tradițional și modern. Ținuta specifică evenimentului este cea cu elemente etno tradiționale, de aceea, considerăm că este binevenit ca fiecare invitat să poarte un element vestimentar asociat acestei teme. Dress code: stilul ETNO.

Festivalul Voluntarilor 2016, ediția a XIV-a este organizat de către Asociația Obștească „Serviciu pentru Pace” cu suportul Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Centrului Republican de Tineret, Coaliției pentru promovarea legii și activităţilor de voluntariat și a Direcției Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Municipiului Chișinău.

Parteneri: Youbesc Entertainment Company, Asociația de Caritate „The Moldova Project”, Media Show Grup, METRO, COLORS Advertising Agency, Centrul de Limbi Europene „Oratorica”, Panda Tur, SeboCALM, Loial, Artico, La Teo, MoldData.
Parteneri media: Noroc TV, Compania Teleradio Moldova 1, Radio Chișinău, Portalul Informațional Diez.md, Portalul Informațional Sporter.md, Portal informațional ”Locals”, CIVIC.MD, portalul de știri ”ZOOMIT”, portalul de știri ”ZUGO”, Radio Vocea Basarabiei, Eco FM, Radio Moldova Tineret.

Pentru informații suplimentare:

Ana Maria Vlasa, Coordonator comunicare „Festivalul Voluntarilor 2016”

Tel. 068347831

Email: festivalulvoluntarilor@gmail.com

Facebook: Festivalul Voluntarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *