Membrii echipajului SMURD decedați-peste 5 ani experiență pe elicopter

Cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD, prăbușit în Republica Moldova, sunt comandorul Doru Gavril, 53 de ani (comandant), căpitan-comandor Voicu Șocae, 36 de ani (copilot), dr. Mihaela Dumea, 39 de ani (medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași) și Gabriel Sandu, 38 de ani (asistent medical principal medicină de urgență), scrie Agerpres.

Potrivit MAI, comandantul echipajului — comandor Doru Gavril, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași, era încadrat în structuri militare din 23 august 1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 1 mai 2005, având o experiență de zbor pe elicopter de 4.181 de ore. Era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație „Aurel Vlaicu”. Era căsătorit și avea un copil.

Copilotul — căpitan-comandor Voicu Șocae, pilot de elicopter, era încadrat în structuri militare din 26 iulie 2003, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 1 septembrie 2008. Acesta avea o experiență de zbor pe elicopter de 1.480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov din anul 2003. Era căsătorit și avea doi copii.

Dr. Mihaela Dumea, medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași, avea 39 de ani și era încadrată la UPU SMURD Iași de 11 ani. Avea o experiență de 5 ani pe elicopter. Era căsătorită și avea un copil.

Gabriel Sandu, asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la UPU SMURD Iași de 16 ani și avea o experiență de 11 ani pe elicopter. Era căsătorit și avea un copil.

Conform MAI, misiunea de joi era al 12-lea zbor al elicopterului în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale.

MAI precizează că aparținătorii celor decedați în misiune au fost anunțați de echipe de polițiști și psihologi, iar ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaților MAI, conform prevederilor legale.

De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova, care se va implica în formalitățile de repatriere a trupurilor celor decedați.

ajuns la destinație.

Mai jos vedeți imaginile cu elicopterul în momentul în care a efectuat astăzi prima intervenție pe teritoriul Republicii Moldova:

Sursa:deschide.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *