Cei mai activi tineri au devenit laureaţi ai Galei Premiilor pentru Tineret – 2014

Cei mai activi tineri și organizații de tineret din R. Moldova au fost premiați miercuri seara, 12 noiembrie,  în cadrul evenimentului dedicat lor Gala Premiilor pentru Tineret- 2014.  

În cadrul evenimentului, au fost premiați tinerii cu potenţial înalt de dezvoltare care s-au remarcat pe parcursul anului în mod deosebit în domeniul ştiinţei şi tehnicii, literaturii şi artei, precum şi a activismului civic.

Viceministrul  tineretului și sportului, Sergiu Stanciu, a declarat că tinerii trebuie să fie perseverenți și să meargă înainte. Referindu-se la eveniment, a specificat că această ceremonie este necesară, iar tinerii din Molodva merită un asemenea eveniment. „Un eveniment foarte bine organizat, țin să mulțumesc echipei ministerului care a lucrat nemijlocit la realizarea Galei Premiilor pentru Tineret 2014 ” a afirmat viceministrul.

În acest an, la concurs au participat 28 de pretendenţi. Câte doi laureaţi din fiecare din categoriile prezentate vor primi diplome, cupe şi premii băneşti în valoare de 12 mii de lei.

Astfel, la categoria Știință și Tehnică, premiul a fost obținut de Oleg Palamarciuc și Victoria Vudu, la categoria Literatură și Artă – Sergiu Cogut și Diana Văluță, pentru Activism Civic și Voluntariat – Alexandru Ișcenco și Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.  Pentru participare activă la implementarea politicilor de tineret la nivel regional și național – au fost premiate: Centrul de resurse pentru tineret „Dacia”; Centrul de resurse pentru tineret „Orhei”; și Centrul de resurse pentru tineret „Cimișlia”.  La secțiunea cel mai activ consiliu local al tinerilor 2014, premiul mare a mers la Consiliul local al copiilor și tinerilor municipiului Chișinău.

Unul dintre laureații Galei Premiilor pentru Tineret 2014, Oleg Palamarciuc, a afirmat că acest premiu îi aduce forțe pentru activități mult mai elaborate pe viitor „ Mă simt mult mai responsabil, și cu noi forțe. Un tânăr ca să reușească trebuie să muncească sârguincios și să studieze”, a declarat tânărul.

Un alt câștigător al Galei, Adrian Pleșca, spune că se bucură mult de faptul că echipa din care face parte a fost apreciată pentru munca depusă în toți acești ani. „În sfârșit Consiliul local al copiilor și tinerilor din municipiul Chișinău a fost apreciat lucrul nostru pe care îl făceam cu mult altruism și dăruire. Îndemn tinerii să nu asculte ce spun alții, să asculte de ideile lor și să le realizeze”, a afirmat tânărul.

Preşedintele Senatului Studenţesc al ASEM, Nistor Lazar, a ținut să le ureze câștigătorilor succese în continuare,  iar visele lor să contribuie la prosperitatea şi bunăstarea acestui neam.  „Tinerii reprezintă veriga de bază a societăţii. Aici este viitorul nostru, de aceea consider că fiind tineri trebuie să transformăm dorinţa – în realizare, şi visul – în fapte măreţe”, a afirmat acesta.

Totodată, orașul Sîngerei a fost desemnat drept Capitala Tineretului 2015, unde pe parcursul unui an vor avea loc activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului.

Amintim că de titlurile „Capitală a tineretului” s-au învredniict orașele Soroca-2014, Ialoveni -2013, Ungheni 2012 și Cahul 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *