Şedinţa nr. 3 a Consiliului ONG, ales la Forum ONG, ediţia VI

Agenda şedinţei nr. 3 a Consiliului ONG

Centrul Contact Data: 25 octombrie 2011
Str. Bucureşti, 83 Timp: 17:00 – 18:30

AU CONFIRMAT PREZENŢA:
1. Sergiu Ostaf, Preşedintele Consiliului ONG, Directorul Centrului de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului
2. Antoniţa Fonari, Secretar General al Consiliul ONG, Directorul Centrului de Resurse „Tineri şi Liberi”.
3. Iuliana Cantaragiu, Expert de proiecte al Centrului Naţional de Mediu.
4. Larisa Celan, Vice-preşedinta Societăţii Orbilor din Moldova.
5. Sergiu Neicovcen, Directorul Centrului Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG din Moldova CONTACT.
6. Eugen Revenco, Director de Proiect al Asociaţiei pentru Politică Externă.
7. Eduard Mihalaş, Preşedintele Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.
8. Igor Meriacre, Directorul Asociaţiei Obşteşti „Motivaţie”.
9. Silvia Guzun, Preşedinta Clubului Politic al Femeilor 50/50.
10. Dorina Focşa, Coordonator „Tineri şi Liberi”; Secretar Consiliul ONG.

AU CONFIRMAT CĂ VOR LIPSI :
1. Nadine Gogu, Directorul Centrului de Jurnalism Independent.
2. Ecaterina Mardarovici, Directoarea Clubului Politic al Femeilor 50/50.
3. Valeriu Prohniţchi, Directorul Centrului Analitic Independent „Expert Group”.

ORDINEA DE ZI:
1. Întâlnirea Consiliului ONG cu reprezentanţii Parlamentului şi Guvernului, joi, 29 decembrie 2011: agenda, vorbitori, anexe.
2. Necesitatea creării unui birou parlamentar sau a unei comisii parlamentare responsabile de dezvoltarea sectorului neguvernamental.
3. Mandatul Preşedintelui şi a Vice-preşedintelui Consiliului ONG de la 1 ianuarie 2012.
4. Concursul de selectare a membrilor Consiliului Naţional pentru Participare pentru următorul mandat.
5. Propuneri de proiect pentru secretariatul Consiliului ONG.

Anexe:
1. Agenda şedinţei intersectoriale pentru elaborarea Strategiei Dezvoltării Societăţii Civile 2012 -2014
2. Strategia Dezvoltării Societăţii Civile 2012 – 2014, document trimis de Direcţia Informaţional-Analitică

I. Întâlnirea Consiliului ONG cu reprezentanţii Parlamentului şi Guvernului, joi, 29 decembrie 2011: agenda, vorbitori, anexe.

S-a discutat:
Antoniţa Fonari a prezentat agenda şedinţei intersectoriale din 29 decembrie 2011, subiectele care urmează a fi discutate şi vorbitorii din partea societății civile și autorităților publice. Eugen Revenco a menţionat că în agenda evenimentului nu este necesar să fie incluşi mai mulţi vorbitori

S-a decis:
1. La întâlnirea Consiliului ONG cu reprezentanţii Parlamentului şi Guvernului, secretariatul Consiliului va distribui următoarele materiale: agenda evenimentului, rezoluţia adoptată la Forumul ONG, ediţia VI, agenda evenimentului, Strategia dezvoltării societăţii civile 2009 – 2011, lista membrilor Consiliului ONG cu datele personale de contact, raportul de activitate al Consiliului ONG.
2. În agenda întâlnirii intersectoriale din lipsa de timp, nu vor fi incluşi mai mulţi vorbitori din Consiliul, dar aceştia vor interveni cu completări pe parcursul discuţiei.

II. Necesitatea creării unui birou parlamentar sau a unei comisii parlamentare responsabile de dezvoltarea sectorului neguvernamental.

S-a discutat:
Eduard Mihalaș a menționat că varianta creării unei comisii parlamentare responsabile de dezvoltarea sectorului nu ar fi durabilă și eficientă, dar ar putea fi format un birou parlamentar care ar fi reponsabil de comunicarea cu societatea civilă. Antoniţa Fonari a accentuat că în legislativul trecut reponsabili de comunicarea cu societatea civilă era Direcţia Infomaţional-Analitică.

S-a decis:
1. Formarea unui birou parlamentar să fie pus în discuţie la şedinţa intersectorială privind elaborarea şi implementarea Strategiei dezvoltării societăţii 2012 – 2015, din 29 decembrie.

III. Mandatul Preşedintelui şi a Vice-preşedintelui Consiliului ONG de la 1 ianuarie 2012.

S-a discutat:
Antoniţa Fonari a menţionat că este nevoie conform Regulamentului de funcţionare a Consiliului ONG este nevoie să fie reales preşedintele şi vice-preşedintele. Sergiu Neicovcen a propus candidatura lui Eduard Mihalaş a fost ca vice-preşedinte al Consiliului ONG.

S-a decis:
1. În calitate de preşedinte al Consiliului ONG a fost ales prin vot unanim Larisa Celan, iar ca şi vice-preşedinte Eduard Mihalaş.

IV. Concursul de selectare a membrilor Consiliului Naţional pentru Participare pentru următorul mandat.

S-a discutat:
Antoniţa Fonari a relatat despre lansarea concursului pentru selectarea noilor membrii ai Consiliului Naţional pentru Participare şi a întrebat dăcă este cineva care ar dori să candideze pentru a fi membru CNP şi ar dori o scrisoare de recomandare din partea Consiliului ONG.

S-a decis:
1. Secretariatul Consiliului ONG va trimite membrilor Consiliului ONG un link cu informaţii despre concursul pentru selectarea membrilor Consiliului Naţional pentru Participare şi dacă cineva va dori să fie recomandat din partea Consiliului ONG să anunţe secretariatul.

V. Propuneri de proiect pentru secretariatul Consiliului ONG.

S-a discutat:
Iuliana Cantaragiu a menţionat că ar fi necesar ca secretariatul Consiliului ONG să aplice pentru programul curent UE, proiect care ar putea include prevederile Rezoluției și monitorizarea politicilor inițiate de către Guvern vis-a-vis de societatea civilă. Antonița Fonari a accentuat faptul că secretaritul Consiliului ONG ar putea scrie o propunere de proiect pentru Black Sea Trust for Regional Cooperation sau pentru Ambasada Filandei la București.

S-a decis:
1. Secretariatul Consiliului ONG va scrie ideea de proiect pentru coordonatorii programului BST și o va trimite acestora pentru a vedea dacă este eligibilă propunerea.

Preşedintele şedinţei Sergiu Ostaf
Secretarul şedinţei Dorina Focşa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *