Astăzi și-a început lucrările Conferința Națională a Voluntariatului 2017

Astăzi, 18 decembrie 2017, s-a dat start lucrărilor Conferinței Naţionale a Voluntariatului (CNV) 2017, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova. La eveniment sunt prezenți reprezentanți ai autorităților publice, ai societății civile din diferite raioane ale țării, deputați, miniștri și specialiști în politici publice din cadrul ministerelor, care, pe parcursul a două zile, vor analiza rezultatele deja obținute în dezvoltarea voluntariatului și vor identifica prioritățile pentru următoarea perioadă.

Ne bucurăm să găzduim Conferința Națională a Voluntariatului. Deși o noțiune încă nouă pentru societatea noastră, voluntariatul este o acțiune nobilă și presupune dedicație”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului, prezent la sesiunea de inaugurare, care a apreciat rolul CNV 2017 în identificarea soluțiilor și a recomandărilor pentru consolidarea voluntariatului și a societății civile în Republica Moldova.

Antonița Fonari, directoarea Platformei pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului, a salutat faptul că reprezentanții societății civile au susținerea activă a autorităților. „Ne bucurăm că orice culoare politică din Parlament ne susține și că putem să colaborăm pe acest segment. Am lucrat la capitolul voluntariat timp de 10 ani cu miniștrii și deputații și am avut o bună susținere din partea autorităților”, a spus Antonița Fonari.

Prezentă la eveniment, Stela Grigoraș, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a recunoscut că voluntariatul i-a marcat viața și a dat asigurări că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va lansa mai multe acțiuni pentru a sprijini dezvoltarea voluntariatului: „Există o lege, există mecanisme, dar încă avem un nivel scăzut de implicare civică. De fapt, oricine poate face ceva pentru comunitatea sa. Doar prin implicare activă, cetățenii pot contribui la îmbunătățirea standardelor de viață”.

La sesiunea de deschidere au venit cu mesaje de susținere Valentina Buliga, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Roman Boțan, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Valeriu Ghilețchi, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, precum și Igor Meriacre, director al Asociației Obștești „Motivație”, membră a Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat (Coaliția Voluntariat).

Conferința Națională a Voluntariatului 2017 se desfășoară în perioada 18-19 decembrie 2017 și are drept scop evaluarea nivelului de dezvoltare a domeniului de voluntariat și identificarea principalelor direcții de dezvoltare a acestuia în Republica Moldova. Evenimentul este organizat cu suportul Parlamentului de către Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP), în parteneriat cu membrii și partenerii Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat (Coaliția Voluntariat) și cu susținerea financiară a Programului anual de granturi pentru sectorul de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Apreciem interesul și efortul mass-mediei de a promova acest subiect și de a ne fi alături la Conferința Națională a Voluntariatului 2017. Mai jos vedeți link-urile materialelor jurnalistice care au fost publicate/difuzate de presa națională:

Moldova 1

IPN

Realitatea.md

Publika TV

stiripozitive.eu

PRIME TV

Vocea Basarabiei

moldpres.md

privesc.eu

TVR Moldova

Realitatealive.md

allmoldova.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *